Slovenija
27 ogledov

Pihala bo močna burja

burja, Primorska Saša Despot
V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bo burja na Primorskem na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti okrog sto kilometrov na uro, opozarjajo na ARSO. Več dežja šele prihodnji konec tedna.

Nedelja se je začela z jasnim vremenom, popoldan pa se nam je z vzhoda začela približevati oslabljena vremenska fronta, ki se je pomikala od severovzhoda proti jugozahodu in prinesla tudi nekaj dežja, a količine so bile zelo majhne.

Na Primorskem burja do 100 km/h
"Že danes je pri tleh zapihal severovzhodni veter, na Primorskem pa burja, ki se bo zvečer še okrepila. Sunki bodo lokalno dosegli tudi do sto kilometrov na uro," je za zurnal24.si pojasnil dežurni meteorolog Benedikt Strajnar z Agencije RS za okolje (ARSO).

Zvečer in v noči na ponedeljek bodo sunki burje na Primorskem lahko dosegli tudi sto kilometrov na uro.

Burja bo jutri oslabela, šibkeje pa bo pihala tudi še v torek in sredo. V prihodnjem tednu nas sicer čaka pretežno jasno vreme, največ sonca bo na Primorskem, drugod čez dan nekaj spremenljive oblačnosti.

Jutri nižje temperature, sredi tedna toplo
Temperature bodo jutri nekoliko nižje, v večjem delu Slovenije zjutraj okoli 5 stopinj, čez dan do 20 stopinj Celzija. V torek se bo v osrednjih krajih ogrelo do 21 stopinj, na Primorskem tudi do 25 stopinj Celzija. Najtopleje bo na Goriškem.

"Čaka nas kar suho, majsko vreme, sorazmerno toplo bo. Naslednja vremenska sprememba se nam obeta šele v petek. Za zdaj kaže, da bo konec tedna nekoliko bolj deževen, po dolgem času bo padlo nekoliko več padavin," je še povedal Strajnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.