Slovenija
4609 ogledov

Pijan in okužen spal v prižganem avtu

Policija M.T./PIXSELL
47-letnika je policija že kazensko ovadila.

Zagrebška policija je kazensko ovadila 47-letnika, ki je konec novembra pijan zaspal v prižganem avtomobilu na eni najbolj prometnih zagrebških ulic. Ovadba je sledila zaradi suma širitve in prenosa nalezljivih bolezni, saj je bil moški pozitiven na novi koronavirus in mu je bila odrejena karantena.

Policijska patrulja je 24. novembra nekaj po ponoči na ulici opazila ustavljen avtomobil znamke mercedes s prižganim motorjem. V vozilu je spal 47-letnik, ki pri sebi ni imel ne vozniškega ne prometnega dovoljenja. Izmerili so mu 1,5 promila alkohola v krvi.

Naknadno so ugotovili, da moški, ker je bil okužen z novim koronavirusom in so mu izdali odločbo o karanteni, sploh ne bi smel zapustiti svojega doma, so danes sporočili na zagrebški policijski upravi.

Kot so dodali, so kriminalisti, potem ko se je moškemu izteklo obdobje samoizolacije, končali preiskavo in ga ovadili občinskem državnem tožilstvu zaradi suma kaznivega dejanja širjenja in prenosa nalezljivih bolezni. Hrvaška zakonodaja za tovrstno kaznivo dejanje predvideva denarno kazen v višini 150 dnevnih prihodkov ali do šest mesecev zapora.

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod meja Svet To so izjeme za prehod hrvaške meje brez negativnega testa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.