Slovenija
4374 ogledov

Pijan in v napačno smer je vozil koprski podžupan

DARS napačna smer avtocesta Saša Despot
Voznik, ki je pijan v noči na četrtek prevozil dobrih 20 kilometrov po avtocesti v nasprotno smer, je bil koprski podžupan Patrik Peroša, poročajo Primorske novice.

Na številko, na katero se običajno oglaša, ga niso uspeli priklicati, po prvi reakciji koprskega župana Aleša Bržana pa se bo moral Peroša najverjetneje posloviti od funkcije podžupana, na kateri je zadolžen za šport in promocijo zdravega življenja. Za volanom je bil mrtvo pijan.

Peroša naj bi pravilno pripeljal po avtocesti iz Postojne in na razcepu Razdrto očitno namesto proti Kozini zapeljal proti Vipavi. Na prvem izogibališču na hitri cesti čez Rebrnice naj bi obrnil in po nasprotni strani pripeljal nazaj na razcep Nanos. Na razcepu Nanos pa je zgrešil še enkrat. Namesto na pravo smer proti Kozini je nekako zapeljal na drugo stran avtoceste in se proti Kozini zapeljal po napačni strani avtoceste. V nasprotno smer je tako prevozil dobrih 20 kilometrov, mimo odcepa za Senožeče, razcepa Gabrk in odcepa za Divačo. Na srečo je bilo zaradi nočne ure na avtocesti malo prometa in ni prišlo do nesreče, ki bi lahko bila usodna. 

Policisti so ga ustavili šele pri intervencijskem izvozu s cestninske baze Kozina in ga preusmerili z avtoceste proti bazi. Preskus alkoholiziranosti je pokazal, da ima v telesu 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola. Takoj so mu vzeli vozniško dovoljenje in če ga ne bi domov odpeljala žena, bi moral prespati na policijski postaji.

Telefonska številka Peroše je bila nedosegljiva, poročajo Primorske novice, se je pa oglasil koprski župan Aleš Bržan, ki je rekel, da mu je novica bežno prišla na uho, da pa se ji v kopici včerajšnjih obveznosti ni utegnil posvetiti. “Podžupana bom vsekakor poklical na zagovor in nato ustrezno ukrepal. Kakšni so ukrepi v takšnih primerih, pa je znano,” je za Primorske novice povedal Bržan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • maresem 18:52 31.avgust 2019.

    Prekleta gnida pijana. A te ni sram.... gnoj smrdljivi. Odvzem vozniške dosmrtno

  • Avatar vec
    vec 12:57 31.avgust 2019.

    Mah nič mu ne bo hudega, zdaj bo prvo podopustoval, potem malo zbolel, čez pol leta bo vse pozabljeno in bo po tihoma padla neka funkcija, čez dve tri leta bo lahko slobodno zakorakal novim funkcijam naproti.

  • Gandolf 11:39 31.avgust 2019.

    Promotor zdravega zivljenja pijan kot klada vozi ....