Slovenija
18014 ogledov

Pijan in zadrogiran se je spravil nad ženo, sledilo je tole ...

Nož Profimedia Fotografija je simbolna.
Na celjskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za 37-letnega Ivana Rajevića, ki je osumljen poskusa umora nekdanje partnerke januarja letos na zahrbten način in iz nizkotnih razlogov. Obtoženi danes krivde ni priznal, prav tako ne priznava niti nobenih dejstev iz obtožnice.

Nekdanja partnerka je vložila premoženjsko-pravni zahtevek v višini 42.100 evrov, Rajević pa je dejal, da ji je pripravljen plačati ta znesek.

Rajevićev zagovornik po uradni dolžnosti Tomaž Kocjan je predlagal dodatne dokazne predloge. Tako je med drugim predlagal, da se od Policijske postaje Celje pridobi zapisnik o dogodku na celjskem Starem gradu septembra lani, ko je bil obtoženi pridržan zaradi uničevanja tujega lastništva. Predlagal je tudi pridobitev zapisnika o kršenju ukrepa o približevanju nekdanji partnerki in pridobitev obvestila, ki ga je oškodovanka poslala očetu obtoženega.

Prav tako je predlagal imenovanje novih izvedencev psihiatrične in psihološke stroke ter sodno-medicinskega izvedenca, kot tudi postavitev izvedenca forenzične stroke. Obramba je predlagala še rekonstrukcijo dogodka in zaslišanje zdravnika, ki je oškodovanko operiral v celjski bolnišnici zaradi vbodne rane.

Tožilka Simona Kuzman Razgoršek je nasprotovala postavitvi novih izvedencev. Kot je dejala, je sodišče določilo izvedence, ki so podali nepristranska, jasna in popolna mnenja.

Sojenje se bo začelo predvidoma 27. oktobra pred sodnim senatom, ki mu bo predsedovala celjska sodnica Leonida Jager.

Obtoženi naj bi januarja letos prišel pred stanovanjski blok 45-letne oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem, takoj po dejanju pa s kraja pobegnil.

Celjski kriminalisti pa so ugotovili, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi. Poškodovano 45-letnico so zdravili v celjski bolnišnici.

Policisti so sprva nasilni dogodek obravnavali kot poskus uboja.

Rajević se je sicer pred petimi leti s podpisom sporazuma o priznanju krivde s tožilstvom pogodil za štiriletno zaporno kazen zaradi poskusa uboja, ki ga je zagrešil 6. marca 2017, ko se je v navalu besa in v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, ker je bil pod vplivom zdravil in prepovedanih drog, spravil nad svojo ženo, s katero sta bila takrat v ločitvenem postopku.

Komentarjev 4
  • andrej084 22:41 28.september 2022.

    A domacim frcafelam res tako pišejo kosmate noge, da svoje razsirjajo pred prisleki. A res ne morejo dobiti domacega fanta, pravi primer so albanci

  • Avatar Leon
    Leon 19:01 28.september 2022.

    Odvetniki bi morali podpisati kodeks .

  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 17:58 28.september 2022.

    Uboj, umor..., kakšna je te razlika? Rezultat je namreč enak...