Slovenija
23250 ogledov

Pijan streljal proti policistoma. To so podrobnosti.

Streljanje v Šmarjeti
1/3
Do streljanja je prišlo danes malo po 14. uri.

Kot smo že poročali, danes je v Šmarjeti na Dolenjskem prišlo do streljanja. Podrobnosti dogodka so predstavili pred PU Novo mesto ob 18. uri. 

Potrdili so, da sta policist in policistka med redno kontrolo prometa ustavila tudi 62-letnega voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odredila sta mu preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,61 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policista sta vozniku odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo. Sam si je uredil prevoz domov. 

Policista sta še naprej izvajala kontrolo prometa, medtem pa čez nekaj časa opazila, da se je na kraj pripeljal voznik, ki sta mu prej odvzela vozniško dovoljenje. Stopil je iz vozila, segel na zadnji sedež po orožje, puško, in začel streljati proti policistoma. 

V sreljanju je policistka utrpela površinsko rano na rami, policist ni bil poškodovan. Na policijskem vozilu je deset sledi uporabe strelnega orožja. Policista proti strelcu nista streljala. 

Čez dobrih deset minut so bili policisti obveščeni, da se je kršitelj in strelec doma sam poškodoval s strelnim orožjem. Odpeljali so ga v bolnišnico; kako hude so njegove poškodbe, za zdaj še ni znano. 

Eno izmed novinarski vprašanj se je glasilo, ali drži, da naj bi imel strelec, ko sta ga policista ustavila, s seboj v avtomobilu tudi otroke. Policisti PU Novo mesto so pri tem izpostavili, da bo več o dogodku znanega prihodnji teden, ko bodo opravljena vsa poizvedovanja dejanja. 

Polcistoma je bila že nudena psihološka pomoč in podpora. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Stane Adamič 06:19 07.julij 2023.

    Nič ne pišete o lopovščini Bratuškove?????..... Sam glorija socialistom, pa vsi vemo, da nas pogubljajo, razen rdečim priviligirncem.....

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 05:32 07.julij 2023.

    Mene je zmotilo to, da se je minister zahvalil policistoma da sta bila tako mirna, prisebna in preudarna...zato jima je čestital za dobro opravljeno delo...no, jaz se jima ne bom zahvalila, ker sta ravnala neodgovorno in si ne želim da ...prikaži več takšni osebi varujeta moje otroke in vnuke v bližini. A sedaj bomo imeli razumevanje da idioti streljajo na policiste ?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:16 06.julij 2023.

    Zapor 5 zvezdic Dobrunje vabi v svoj all inclusive apartma.