Slovenija
26 ogledov

Pijana sta se lotila partneric

Žurnal24 main
V Dravogradu in Mežici nova primera družinskega nasilja. V prvem primeru je moški kruto pretepel svojo izvenzakonsko partnerico, v drugem je moški napadel svojo bivšo partnerico.

Obema so policisti PU Slovenj Gradec izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pričakal partnerico in jo začel pretepati
Dravograd: 55-letni moški je močno vinjen pred stanovanjem pričakal svojo 53-letno izvenzakonsko partnerico. Ko je prišla, jo je tako močno udaril, da je padla na tla. Na tleh ležečo jo je še naprej pretepal.

Oškodovanki je nato uspelo pobegniti iz stanovanja do sosede, od koder je poklicala na policijo. Kršitelj je pred prihodom policistov odšel s kraja dogodka, vendar so ga do večera prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je kršitelj do partnerice, ki je od njega ekonomsko odvisna, že dalj časa nasilen.  

PU Slovenj Gradec: Pred slabim mesecem dni so obravnavali podoben primer. 42-letnik se je znašal nad ženo in večkrat kršil ukrep prepovedi približevanja.

 

Lotil se je bivše partnerice
Mežica. V nedeljo je močno pijan 44-letni moški z območja Mežice vstopil v stanovanje svoje  bivše izvenzakonske partnerice in njunega sina. Medtem ko je otrok spal v sosednji sobi, je moški bivšo partnerico napadel. Večkrat jo je udaril v obraz, jo podrl na tla in jo vlekel po stanovanju.

28-letnici je uspelo pobegniti v sosednjo sobo ter se zakleniti. Od tam je poklicala policijo. Policisti so pijanemu kršitelju zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru izdali plačilni nalog za plačilo globe. Čeprav so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, ga je kršil že čez nekaj ur. Še preden bi uresničil grožnje o nasilnem vstopu v stanovanje, so posredovali policisti in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve določbe zakona o policiji. Nato so ga pridržali do streznitve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.