Slovenija
6568 ogledov

Pijani voznik brez izpita trčil v betonski zid, nato napadel policista

Pijani voznik alkohol vožnja Profimedia
Pijani voznik trčil v betonski zid, zbežal s kraja nesreče, nato še skušal udariti policista.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so v ponedeljek zvečer imeli precej dela s pijanim voznikom na območju Dolnje Počehove. 38-letni voznik je namreč trčil v betonski rob vozišča, po trčenju pa zapustil kraj nesreče. A ni prišel daleč: kmalu so ga namreč izsledili policisti PP Šentilj. 

Kot so sporočili s PU Maribor, moški med izvedbo policijskega postopka s policisti ni želel sodelovati. Med postopkom je celo odrinil policista ter ga skušal tudi udariti, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. V postopku so policisti ugotovili, da je 38-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l alkohola).

A to še ni vse: za nameček so bile na vozilu nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Policisti so v postopku prav tako ugotovili, da je moški vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so policisti vozilo zasegli. "Zoper moškega sledi obdolžilni predlog zaradi različnih kršitev. Zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja bo zoper navedenega na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1," so še sporočili iz PU Maribor.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Hasan 12:53 20.september 2023.

    Pod Golobovo vladavino je res šla cela Slovneija v maloro.

  • Avatar Leon
    Leon 12:30 20.september 2023.

    V takšnih primerih bi morala biti kazen drastična - vzgojna in finančna . Vse mu pobrat in ga v luknjo vtaknit .