Slovenija
46 ogledov

Pintar: imel sem ogromno sreče

nesreča letalo erazem pintar Žurnal24 main
"Drži, da sem imel ogromno sreče," po letalski nesreči pravi poslovnež Erazem B. Pintar. Preiskava še traja, morda bo končana že drugi teden.

Erazem B. Pintar je na Facebooku pojasnil, kaj se je dogajalo včeraj okrog 18. ure, ko je pri Mednem strmoglavilo njegovo ultralahko letalo, v katerem je bil s kolegom. Namenjena sta bila v Portorož.

"V zadnji fazi vzleta, ko je bilo prvo kolo že v zraku, je motor izgubil skoraj vso moč. Zakaj, ne vem. Imam tisoč idej, verjetno pa ne bom nikoli vedel. Mogoče bodo preiskave kaj pokazale, čeprav je motor popolnoma razbit," pravi Pintar. "Poskušal sem narediti vse, kar sem lahko, letalo je namreč brez višine in brez hitrosti popolnoma neobvladljivo. Nekako sem se uspel izogniti tovornjaku na cesti in potem vlaku. Drži, da sem imel ogromno sreče."

Kot pravi, sta jo s kolegom odnesla z nekaj praskami, nategnjenimi vratovi in zmernimi udarci v glavo.

Na koncu se opravičuje vsem, ki so zaradi njega morali stati v koloni, saj je bila cesta nekaj ur zaprta in dodaja: "Se pač zgodi ..."

Letalo bodo pregledali
Nesrečo preiskuje komisija letalske zveze Slovenije.  „Letalo smo včeraj odpeljali na letališče Brnik, kjer se bo opravil tehnični pregled,“ nam je poveda Miha Repovž, ki je pristojen za varnost in vodi komisijo. „Sumi se možno odpoved motorja oziroma težave z motorjem, ne izključujemo pa niti drugih zadev," pojasnjuje. Možno je, da je prišlo do napake pilota ali pa tehnične napake.

Čeprav lahko takšne preiskave trajajo tudi eno leto, pa glede na to, da ni šlo za hujšo nesrečo, da je bilo kar nekaj prič in ker jo je pilot odnesel skoraj brez poškodb in bo lahko povedal, kaj se je zgodilo, bo morda že drug teden znan vzrok za nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.