Slovenija
44 ogledov

Pipistrel nominiran za prestižno nagrado

Matevž lenarčič Saša Despot
Slovenski Pipistrel nominiran za letalsko nagrado Aviation Week Laureates. Ivo Boscarol, direktor podjetja Pipistrel: Že to, da smo bili povabljeni v najelitnejši krog letalskih nominirancev je prestiž.

Med nominiranci za letalske nagrade Aviation Week Laureates se je letos v kategoriji tehnologije znašel tudi slovenski Pipistrel. Na koncu je v tej kategoriji nagrado odneslo podjetje BAE Systems and Gulfstream, a pri Pipistrelu izpostavljajo, da je že nominacija izredna čast.

"Od vseh nagrajencev je šla v Evropo samo ena nagrada in že pred odhodom v ZDA smo vedeli, da v takšni konkurenci nimamo veliko možnosti za zmago. A že prestiž, da smo bili povabljeni v najelitnejši krog letalskih nominirancev, je za tako majhno podjetje, kot je Pipistrel, in državo, kot je Slovenija priznanje, ki si ga težko predstavljamo," je v sporočilu za javnost sporočil Ivo Boscarol, direktor podjetja Pipistrel, in dodal, da ga veseli,da tudi tuji mediji prepoznavajo njihovo vrednost pri razvoju zelenih letalskih pogonov.

V slovenskem podjetju izpostavljajo, da je uvrstitev med finaliste, v družbo imen kot so NASA, Solar Impulse, Lufthansa in Airbus,  vsekakor nekaj, na kar so zelo ponosni. 

Komentarjev 3
  • blueone 20:37 03.marec 2017.

    Pipistrel samo tako naprej.

  • stanko75 14:53 03.marec 2017.

    Lepo, sploh če si v družbi s podjetji ki imajo več prihodka kot slovenska država skupaj.

  • Papaja Popi 14:50 03.marec 2017.

    Dajmo Pipi.