Slovenija
2 ogledov

Piquet: Briatore je bil moj rabelj

Nelson Piquet mlajši letos še ni osvojil točke, Fernando Alonso jih ima 13. Žurnal24 main
Nelson Piquet mlajši zapušča moštvo Renault. Žolč je zlil nad Flavia Briatoreja. "Vodja moštva bi te moral spodbujati in ti nuditi prave priložnosti. Flavio Briatore je bil moj rabelj."

Vodja moštva bi te moral spodbujati in ti nuditi prave priložnosti. Bilo je ravno nasprotno. Flavio Briatore je bil moj rabelj.

Nelson Piquet mlajši

Po Sebastienu Bourdaisu sredi sezone svoje moštvo formule 1 zapušča še Nelson Piquet mlajši. Če Bourdais Tora Tora Ferrarija ni želel zapustiti, pa je Piquet odhod iz Renaulta potrdil, še preden je moštvo to javno objavilo. Da bo Renault odpustil Piqeuta, se je govorilo že nekaj tednov. VN Madžarske naj bi bila njegova zadnja priložnost. Ta ponedeljek pa je mladi Nelson od vodstva moštva dobil sporočilo, da ne računajo več na njegove usluge. V rumenem časopisju se že piše, da Nelson Piquet starejši razmišlja o ustanovitvi lastnega moštva, morda celo moštva formule 1, s katerim bi se njegov sin lahko vrnil v najelitnejše tekmovanje po umiku BMW-ja. Nelsona mlajšega bo v Renaultu v nadaljevanju sezone najverjetneje zamenjan švicarski dirkač s francosko licenco, Romain Grosjean.

Verjamem v svoj talent in rezultate. Tako daleč nisem prišel s slabimi rezultati. Ti dve leti sem se soočal z neprijetnimi razmerami. Nisem se mogel dokazati.

Nelson Piquet mlajši

"Po pošti so me obvestili, da ne računajo več name. To novico sprejemam z velikim razočaranjem. Po drugi strani pa sem vesel, da se končuje najgroznejše obdobje moje kariere. Zdaj se lahko vrnem nazaj na pravo pot. Rad bi si povrnil ugled hitrega dirkača, ki lahko zmaguje. Veliko ljudi je, s katerimi sem delal med svojo kariero, ki bi dali roko v ogenj in potrdili, kako talentiran sem. Žal pa najvplivnejši v moštvu ne misli tako," je v sporočilu za javnost razkril Nelson Piquet in zlil žolč nad Flavia Briatoreja. "Flavio mi je obljubil, da bo letos vse drugače, da bom dobil pozornost moštva, ki si jo zaslužim, in bom povsem enak svojemu moštvenemu kolegu. Prisilil me je v podpis pogodbe, ki me bo na moštvo vezala le, če bom do polovice sezone osvojil vsaj 40 odstotkov točk Fernanda Alonsa. Čeprav sem dirkal z dvakratnim prvakom, sem verjel, da mi to lahko uspe, če bi le imel enake razmere. Žal se obljube niso uresničile. Z novim dirkalnim sem pred sezono opravil le 2002 testna kilometra, Fernando jih je 3839. Le trikrat sem testiral v suhem vremenu. Vselej sem testiral z obteženim dirkalnikom, medtem ko je Fernando tudi z lahkim. Nisem se imel priložnosti pripraviti za kvalifikacije. Danes je v formuli 1 na kvalifikacijah razlika med prvim in 15. le sekunda." To je le nekaj izvlečkov iz Nelsonovega sporočila, celoten Brazilčev čustveni izliv (prek 1100 besed) pa si lahko preberete tukaj (v angleščini).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.