Slovenija
32 ogledov

Piran gre v drugi krog

Peter Bossman FPA
V drugem krogu županskih volitev se bosta glede na vzporedne volitve pomerila Bossman in Jeretič.

V času predvolilne kampanje sta bila v ospredju boja za županski stolček predvsem dva kandidata – zdajšnji župan Peter Bossman in Sebastjan Jeretič.

Kandidata se bosta glede na vzporedne volitve agencije Mediana pomerila v drugem krogu. Za Bossmana je glasovalo 46,8 odstotka glasov, za Jeretiča 34,8 odstotka. Ostali so dobili manj kot osem odstotkov glasov.

"Nikakor nisem razočaran, sem prav vesel. Težko bi bilo v prvem krogu zmagati, saj nas je bilo sedem kandidatov. Čez dva tedna pa bomo imeli tukaj veliko "fešto"," je za POP TV povedal Bossman. Napoveduje, da bodo tudi pred drugim krogom imeli pozitivno kampanjo, Pirančani pa da si želijo še naprej razvoj občine in da vedo, kaj so storili v zadnjih štirih letih. 

Največ sedežev bodo v občinskem svetu imeli Socialni demokrati (32,6 odstotka glasov), sledi stranka Slovenija za vedno (19,7 odstotka glasov), na tretjem mestu je SMC (9,8 odstotka glasov).

Odločil se je za ignoriranje medijev

Za komentar rezultata volitev smo poklicali tudi Jeretiča, ki pa se ni odzval. Po uvrstitvi v drugi krog je poslal videoposnetek, v katerem se je volivcem zahvalil, pravi, da so dobili dobro izhodišče za drugi krog. "Odločil sem se, da bom danes medije ignoriral, tako kot so mediji ignorirali našo kampanjo," je dejal. Pred drugim krogom upa, da bodo uspeli zmotivirati predvsem mlade in tiste, ki si želijo razvoja, a v tem prvem koraku še niso verjeli, da so te spremembe res možne.

Izidi v ostalih obalno-kraških občinah

Boris Popovič je v MOK zmagal že v prvem krogu, v Ankaranu so volivci izbrali prvega župana občine.

V Divači je po vseh preštetih glasovih neuradni rezultati kažejo, da se bosta v drugem krogu pomerila Alenka Štrucl Dogvan (27,19 odstotka glasov) in Ivan Kovačič (15,72 odstotka glasov). Drugi krog bodo imeli tudi v Komnu - naprej sta se uvrstila Danijel Božič (46,63 odstotka glasov) in Marko Bandelli (29,49 odstotka). Še enkrat bodo morali na volišča tudi v Občini Sežana; Davorin Terčon je dobil 48,37 odstotka glasov, David Škabar pa 23,48 odstotka. 

V Izoli po 20,25 odstotka preštetih glasov z 47,68 odstotka glasov vodi Igor Kolenc, Branko Simonovič pa ima trenutno 17,11 odstotka glasov.

V Občini Hrpelje-Kozina po dobrih 86 odstotkov preštetih glasov najbolje kaže Saši Likavec Svetelšek (29,19 odstotka) in Zvonku Benčič Midru (18,15 odstotka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.