Slovenija
201 ogledov

Piranski "otok" bo parkirišče

Marina Portorož Marina Portorož
Sprememba. Občina Piran je lastnica umetnega otoka, kjer bo tik ob avtokampu parkirišče za avtodome.

"Zdaj utrjujemo teren na območju otoka, na katerem bo parkirišče za avtodome. Uredili bomo tudi plažo in nasuli pesek," napoveduje Sebastjan Selan, direktor portoroške Marine. Ko smo na umetnem nasipu v morju – parcela je sicer v lasti Občine Piran – preverjali, kaj tam te dni počnejo gradbeni stroji, se je namreč na zdaj zanemarjeno območje takoj pripeljal nekdanji šef slovenske obveščevalne službe.

Ni dovoljeno

Območje, na katerem naj bi po napovedih Selana uredili plažo, sicer sploh ni določeno kot območje kopalnih voda; kopanje tam je prepovedano. Marina pa poleg tega za vodno dovoljenje sploh ni zaprosila. "Plaža oziroma kopališče se ne sme urejati kjerkoli. Če bi bilo to območje z uredbo določeno kot kopalna voda in če bi investitor tam nameraval urediti kopališče v smislu izvajanja dejavnosti, bi moral za to rabo morja pridobiti vodno pravico – vodno dovoljenje. Če se pri urejanju kopališča posega v prostor, kar se pri urejanju kopališča tudi dogaja, je treba za ta poseg na vodnem in priobalnem zemljišču pridobiti vodno soglasje, ki ga izda Agencija RS za okolje (Arso)," poudarjajo na Arsu.

Nekateri nezadovoljni

Lastnica zemljišča, piranska občina, je s spremembo na svoji parceli, ki je bila leta 1994 Marini dana v užitek za 30 let, seznanjena. "Prepričana sem, da parkirišče za avtodome na otok ne spada – tam bi morala biti trava, saj se bo zdaj s tega območja na barke prašilo. Poleg tega imamo v občini že dva avtokampa, enega celo v neposredni bližini Marine, kjer so nedavno uredili parkirne prostore za avtodome na novo," je nezadovoljna občinska svetnica Tatjana Voj. V Hotelih Bernardin, ki so lastniki avtokampa v Luciji, načrtov sosedov v Marini ne komentirajo.

Karavaning - najboljši način za odkrivanje skritih kotičkov Slovenije! 

Komentarjev 3
  • rompi 09:28 20.marec 2014.

    kaj pa varnost plovil, če se bo po Marini sprehajalo en kup folka z avtodomov... je bila narejena varnostna ocena okolja ob tej spremembi? že tako so nedavno izpred nosa Selana ukradli za okoli 800 kil kovine - oziroma nekaj ...prikaži več uličnih svetilk - ki so jih odpeljali kar s čolnom iz Marine... hm...

  • razumnik 09:11 20.marec 2014.

    kaj če bi mogoče raje rekli Portoroški otok?

  • mucek4 07:27 20.marec 2014.

    "se je namreč na zdaj zanemarjeno območje takoj pripeljal nekdanji šef slovenske obveščevalne službe." Hahaha. Bo treba mamile hitro pospravit a ne, nekdanji šef :)