Slovenija
36 ogledov

Piranski župan najprej med ribiči

peter Bossman, ribiči, piran
1/22
Žurnal24 main
Peter Bossman, nov piranski župan, ki bo po napovedih prevzel županovanje konec prihodnjega tedna, je bil med piranskimi športnimi ribiči.

Tamkajšnje Ribiško društvo Oradela je namreč izpeljalo mednarodno tekmovanje za 14. pokal Oradele. Udeležilo se ga je kar 34 ekip iz 6 držav in Peter Bossman je v druženju z njimi, ki je bilo tudi njegovo prvo protokolarno dejanje, že pokazal, kakšen bo njegov odnos do morja in ljudi na njem ter ob njem.

Prijateljstvo pomembnejše od tekmovanja
"Vesel sem, da mednarodno tekmovanje v športnem ribolovu iz zasidranega čolna za pokal Oradele ni toliko tekmovanje kot druženje ribičev. Prav je namreč, da ljudje ne tekmujemo, ampak da se družimo in da smo prijatelji,"
je med drugim dejal župan ter preden je najboljšim izročil priznanja še dodal: "Prvič sem med vami in se počutim kot med prijatelji, tako da bom še rad prišel med vas."

Orade so se jim izmuznile
Ribiči so skupaj ujeli 66 kg rib, v glavnem ribonov. Pokala za najtežjo orado, ki je simbol tega piranskega kluba in njihovega pokala, niso podelili, saj presenetljivo danes nihče ni uspel ujeti nobene orade.

Najboljši ulov je imel Damjan Vrhovnik (ŠRD KIT Kranj), za njim pa Dejan Beljkaš (KST Delfin Budva) in Franc Juriševič (Tramonrana Izloa). Najboljša med ženskami je bila Štefka Cvirn (ŠRD Marinar Kranj), v ekipni uvrstitvi pa je zmagala ekipa ŠRD KIT Kranj (Marjan Čatar in Damjan Vrhovnik) pred ekipo KSR Delfin Budva (Dejan Beljkaš in Prdrag Dejanovič) in ekipo DSRSAV Galeb Raša (Đani Vlačoć in Valter Licul). Prehodni pokal je šel v ŠRD KIT Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.