Slovenija
5 ogledov

Pirati pripravljajo svoj 'Tube'

Avtorji pravijo, da bo stran dokončana, ko bo pač dokončana. Žurnal24 main
Sodišče je zavrnilo pritožbo ustanoviteljev spletne strani Pirate Bay, ki so še na svobodi.
"Video zaliv – zelo testna verzija. Sploh ne pričakujte, da bo karkoli delovalo." Ta napis obiskovalce pozdravi na naslovu www.thevideobay.org , kjer ustanovitelji strani The Pirate Bay (Piratski zaliv) pripravljajo novo storitev – gostovanje videovsebin. V nasprotju s stranjo YouTube se stran ne bo ozirala na avtorske pravice.

Zaporna kazen ostaja
Sodišče je prejšnji teden zavrnilo pritožbo štirih ustanoviteljev Pirate Baya. Ti so bili zaradi vodenja portala aprila obsojeni na leto zapora in plačilo 2,7 milijona evrov kazni, pritožba pa se je nanašala na članstvo enega od sodnikov v švedskem združenju za avtorske pravice. Sodnik članstva pred sojenjem ni prijavil sodišču.

Vojna do zadnjega centa
"Gre za nov korak v dolgi pravni bitki z glasbeno industrijo," je za BBC povedal vodja švedske piratske stranke Rickard Falkvinge in dodal: "Jasno je, da bo The Pirate Bay zmagal vojno, ki bo trajala toliko časa, dokler glasbeni industriji ne zmanjka denarja za tožbe."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.