Slovenija
42 ogledov

Pirc Musarjeva bo spet prosila za podporo

Nataša Pirc Musar Saša Despot
Sodišče je prižgalo zečeno luč za nadaljevanje iskanja novega šefa RTV.

Nataši Pirc Musar, ki je bila aprila najprej izbrana za novo generalno direktorico Radiotelevizije (RTV) Slovenije, potem pa z njo niso sklenili pogodbe o zaposlitvi, ni uspelo prepričati sodišča naj zaustavi obnovo postopka izbire novega šefa RTV. Po zapletu, ko je državni zbor razrešil dva svetnika (člana programskega sveta, ki sta soodločala) zaradi neizpolnjevanja pogojev, je  programski svet namreč obnovil postopek imenovanja.

Na eni od prihodnjih sej programskega sveta RTV, ki o tem odloča, bodo zato ponovno lahko glasovali o kandidatih za novega šefa. Izbirali bodo predvidoma med Natašo Pirc Musar in trenutnim vršilcem dolžnosti šefa RTV Markom Filijem.

Pirc Musarjeva gre naprej

Pirc Musarjeva je, kot pojasnjuje sama, izgubila tožbo, ki jo je na Delovno in socialno sodišče vložila, ker RTV z njo ni sklenil pogodbe o zaposlitvi. Nad tem, da je to sodišče njeno tožbo zavrglo pa je razočarana, zato se bo ponovno pritožila. "Odločitev je sodišče utemeljilo s razlogom, da spor o isti zadevi hkrati poteka pred dvema sodiščema," pojasnjuje Pirc Musarjeva.

Zaradi nesklenitve pogodbe o zaposlitvi se je namreč najprej obrnila na upravno sodišče, ki pa jo je takoj zavrnilo, ker da ni pristojno za obravnavo takšnih sporov. Upravno sodišče torej o vsebini in argumentih v njeni tožbi sploh ni presojalo.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.