Slovenija
5 ogledov

Pirc Musarjeva ima osumljenca

SNS je Pirc Musarjevo ovadil, ker naj bi sodiščem z opuščanjem nadzora dovoljeva Žurnal24 main
Informacijska pooblaščenka je potrdila, da je dvema zaposlenima na MZZ sporočila, da sta osumljena zaradi nezakonite obdelave podatkov telefonskih klicev.

Postopek je po besedah informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar nadaljevanje sklepa, s katerim je februarja ugotovila, da je ministrstvo za zunanje zadeve nezakonito obdelovalo prometne podatke telefonskih klicev zaposlenih na ministrstvu, in mu naložila uničenje zgoščenke, na kateri je bil zapisan promet o telefonskih klicih. "Zdaj gre zadeva v to smer, da ugotovimo, kdo konkretno je za to odgovoren ," je dejala.

Na vprašanje, ali sta osumljenca zunanji minister Dimitrij Rupel in vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu Igor Jukič, kot so poročali nekateri mediji, je Pirc Musarjeva odgovorila, da tega ne more povedati in da gre pri omenjenem pisanju za lastno sklepanje novinarjev Dnevnika. Na MZZ so povedali, da pisanj informacijske pooblaščenke za zdaj še niso prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.