Slovenija
167 ogledov

Pirc Musarjeva sporoča RTV Slovenija: "Generalna direktorica RTV Slovenija sem jaz"

slovenija 06.07.2011 Natasa Pirc Musar, novinarska konferenca Informacijskega po Saša Despot
"Pričakujem, da bom s strani RTV Slovenija v čim krajšem času povabljena k dialogu, saj je s sodbo odvzet položaj generalnega direktorja Marku Filliju, prav tako so nezakoniti vsi sklepi, ki so bili sprejeti v nezakonito obnovljenem postopku," sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča komentira Nataša Pirc Musar.

"S sodbo je sodišče ugotovilo, da je bila obnova postopka imenovanja generalnega direktorja RTV Slovenija, potem ko sem bila imenovana za generalno direktorico RTV Slovenija, nezakonita," poudarja Pirc Musarjeva.

Posledično je sodišče, dodaja, razveljavilo sklep o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja in sicer iz razloga, ker je bila obnova postopka nezakonita, zato je sklep o mojem imenovanju za generalno direktorico zakonit, torej veljaven in pravno učinkujoč.

"Sem veljavno imenovana!"

"Kot nepotrebno (zaradi pomanjkanja pravnega interesa) je zato zavrglo mojo zahtevo za izrecno sodno ugotovitev, da sem izbrana za generalno direktorico. Sem torej veljavno imenovana in nov postopek iskanja novega generalnega direktorja ni dopusten," je odločna nekdanja infromacijska pooblaščenka.

<slovenija> 28.01.09 Natasa Pirc Musar, okrogla miza Gospodarske zbornice  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sodišče je sledilo navedbam v tožbi, da je sklep o mojem imenovanju sprejel organ, ki je bil pravilno sestavljen, utemeljuje svoje trditve, razlog za obnovo postopka pa tako ni bil podan.

Dodaja še, da nezakonita obnova postopka imenovanja generalnega direktorja RTV predstavlja kršitev postopka imenovanja.

Sodišče je v sodbi (v točki 17) izrecno poudarilo (sodbo si lahko ogledate na tej povezavi), da je sklep, s katerim je bila Pirc Musarjeva imenovana za generalno direktorico RTVS, sprejel kolegijski organ v pravilni sestavi, zaradi česar ni bilo pravne podlage za njegovo razveljavitev v postopku obnove.

"Sodbo občutim kot veliko moralno zmago. Res je trajalo dve leti, vendar sem zadovoljna, da sem uspela dokazati nezakonitost postopanja Programskega sveta RTVS. Življenje je šlo vmes naprej in moja poklicna pot v odvetništvu tudi in v pisarni delamo dalje kot doslej," v odzivu sklene Pirc Musarjeva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • dragec 22:20 07.maj 2016.

    Leva ambiciozna kretenka

  • nostradamus 14:54 07.maj 2016.

    ne enega za ta komentar ti jih dam 10 ++++++++++

  • Avatar čavez
    čavez 11:45 07.maj 2016.

    Sodrga čez trupla do plenjenja in položaja.