Slovenija
19 ogledov

Pirc Musarjeva zoper Janšo vodi postopek o prekršku

nataÅ¡a pirc musar boÅ¡tjan tacol t Žurnal24 main
Urad informacijske pooblaščenke zoper premierja Janeza Janšo vodi postopek o prekršku. Navezuje se na objavo obtožnega predloga v zadevi Patria na Facebooku.

Zoper premierja Janeza Janšo urad pooblaščenke vodi postopek o prekršku, ker naj bi ta prek Facebook profila, ko je objavil obtožni predlog v zadevi Patria, nepooblaščeno obdeloval in širil podatke o Antonu Krkoviču in Ivanu Crnkoviču. Pirc Musarjeva je pojasnila, da je po zakonu dolžna voditi prekrškovni postopek zoper Janšo.

Ovadila tudi Mladino

Potem ko je tožilstvo zavrnilo kazensko ovadbo zoper premierja, so v uradu pooblaščenke dolžni peljati postopek o prekršku naprej za istovrstno dejanje. "Na sodišču niso rekli, da ni šlo za kaznivo dejanje, ampak so ovadbo zavrgli zaradi dejanja manjšega pomena," je pojasnila. Pirc Musarjeva je sicer zaradi objave faksimila obtožnega predloga v zadevi Patria poleg Janše ovadila tudi časnik Mladina.

Pirc Musarjeva je povedala, da morajo domnevnemu storilcu poslati poziv, da se ta izjasni, šele potem bodo odločali o ukrepih. Na vprašanje, kdaj so sprožili postopek o prekršku, je Pirc Musarjeva še pojasnila, da takoj, ko so dobili odločitev tožilstva – pred približno štirimi tedni.

Komentarjev 2
  • slovenecavt 09:16 04.september 2012.

    Musarjeva naj poda postopek proti sebi, saj šovinistično spodbuja okupatorje, kateri so že po genih nasilni in ne vodi postopkov proti tujcem kateri vršijo genocid proti Slovencem.Uradno jih je 900 000, kako naj Slovenci preživimo okupatorje samo poglejmo župana ...prikaži veča kako kradejo in bogatijo

  • dragec 08:25 31.avgust 2012.

    Zato Musarjeva v času vladavine JJ nikoli ne bo varuhinja.