Slovenija
67 ogledov

Pisal dvema ministroma

Jazbinšek k ukrepanju poziva dve 
ministrstvi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Lekarna. Jazbinšek od Marušiča in Križaniča zahteva ukrepe.

Ljubljana. “Obe pismi bo ministrstvo v naslednjih dneh proučilo ter nanju odgovorilo. Dodatnih komentarjev na to temo ta trenutek nimamo,” so povedali na ministrstvu za finance (MF), kjer so prejšnji teden prejeli pismi mestnega svetnika Mihe Jazbinška in direktorja Lekarne Ljubljana (LL) Marka Jakliča. Obe se nanašata na ustanovitev družbe LL Grosist, za kar je LL dobila soglasje ljubljanskega mestnega sveta. Ministrstvo je soglasje označilo za nezakonito in o tem obvestilo ljubljansko občino, vendar ni navedlo natančnih ukrepov za odpravo nezakonitosti. Kot so pojasnili, lahko glede na zakonsko podlago le opozarjajo na nepravilnosti.

Pismo tudi Marušiču

Medtem ko Jaklič v pismu brani obstoj LL Grosista, je Jazbinšek MF opozoril na to, da bi morali o nezakonitostih obvestiti mestni svet in predlagati ustrezne rešitve. Podlago za to je našel v zakonu o lokalni samoupravi in zakonu o državni upravi, še eno pismo pa je poslal na ministrstvo za zdravje. V tem ministra Dorijana Marušiča poziva, naj opravi uradni ministrski nadzor nad sklepom mestnega sveta o soglasju za LL Grosist in upravni nadzor nad zakonitostjo dela LL. “Kot minister za zdravje in strokovnjak na področju menedžmenta neprofitnih organizacij ste dolžni razrešiti vprašanje, ki ga je minister Križanič pustil odprtega,” je
 zapisal Jazbinšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.