Slovenija
5 ogledov

Pisarniški bobnarji gredo v Brazilijo

Zmaga je šla v žep ekipe Trije deci beli in resonanca. (Foto: redbull.si) Žurnal24 main
Na Fakulteti za arhitekturo je potekal finale bobnanja s pomočjo šolskih in pisarniških pripomočkov. Tekmovalci so poslušljivo glasbo ustvarjali z ravnili, svinčniki, mapami … Zmagovalci na poti v Brazilijo.

V navidez težki in zelo zanimivi nalogi so se pomerile štiri skupine z največ štirimi člani. Za svojo glasbeno inovativnost so imeli na voljo le eno minuto. V prvem krogu so morali zaigrati vsem znano uspešnico, ki so jo že vnaprej sporočile žiriji, drugi krog pa je bil namenjen tako imenovani originalni kompoziciji – ekipe so svoj izdelek predstavile brez kakršnihkoli omejitev.

Končni vrstni red:
1. Trije deci beli in resonanca (Luka Vojnović, Mojca Usnik, Anže Žurbi, Pavel Čebašek)
Izbrani hit: Michael Jackson – Smooth criminal
2. Psihoband
Izbrani hit: Toto – Afrika
3. Tajnice brez dela
Izbrani hit: remix Michael Jackson – Billy Jean in Justin Timberlake – Sexyback
4. Glumci
Izbrani hit: Queen – We will rock you

Vsak nastop je ocenila tričlanska žirija, ki so jo sestavljali Mirko V. Polič – JAMirko (producent, DJ, član RDYO DJs kolektiva), Marko Soršak – Soki (bobnar skupine Elvis Jackson, učitelj bobnanja) in Primož Oberžan (ustanovoitelj skupine The Stroj, izdelovalec izvirnih inštrumentov, tolkalec). Skupine so bile ocenjene v treh kategorijah: ritem, kreativnost in interakcija z občinstvom. Vsi nastopajoči "bobnarji" so se pri svojih nastopih nadvse izkazali in navdušili, vendar pa je šla zmaga v žep ekipe Trije deci beli in resonanca.

"V Riu bomo predstavljali Slovenijo"
Zmagovalci so povedali, da so se na izvedbo pripravljali kar nekaj tednov, saj urejanje in urjenje kreativne kompozicije zahteva svoj čas. "Občutki ob zmagi so fenomenalni. Ponosni smo na nase. Posamezno in ekipno. Res smo veseli, da nam je uspelo prepričati publiko in žirijo. Hvala našim navijačem! Ekipe so bile sicer super pripravljene, izjemno kreativne, konkurenca je bila huda! Super občutek je tudi, da bomo lahko v Riu predstavljali Slovenijo in sebe," je dejal eden izmed tekmovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.