Slovenija
2329 ogledov

Pisma Božičku: Alja si želi šolsko torbo, Alex vstopnico za ZOO

Božična in novoletna darila
1/5
Profimedia
Izbiranje darila in zavijanje vam bo vzelo nekaj časa, a bo trud poplačan. Otroci bodo veseli tudi vaših pisemc ...

Bralci Žurnala24.si in Med.Over.Net se lahko znova pridružite obdarovanju otrok iz socialno šibkega okolja, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Otroci prihajajo iz vseh koncev Slovenije, letos bomo darila pobirali tudi v Kopru, Novi Gorici, Celju, Ptuju, ...

Še vedno ogromno otrok NA DNU ČLANKA čaka na svojega dedka Mraza ali božička, ki bi jim izpolnil željo. Ni treba točno tistega, kar so napisali, nekateri otroci so si namreč zaželeli ogromna darila, ki so težko uresničljiva. Prav ti otroci bi brez vaše pomoči ostali brez svojega lepo zavitega darila pod dreveščkom, saj živijo v razmerah, kjer si družina ali skunost nakupa ne morejo prvoščiti. Vsi otroci bodo veseli sladkarij, zdravih prigrizkov, kakšnega kosa oblačila - pri vseh so prav zato zapisane številke oblačil. TOP DARILO pa je seveda vedno žoga.

Večina otrok je stara od 6 do 12 let, med avtorji pisemc in slikic imamo tudi otroke iz materinskega doma, otročke iz rejniških družin, otročke z enim staršem, ker drugega ni več ... Imamo otroke, ki jih vzgajajo babice, pa tudi take z bolnimi starši. In imamo otroke, kjer se starši trudijo, so pridni, pa ne zmorejo čez mesec, imamo otroke s posebnimi potrebami in žal številne bolne otroke.

Želimo, da vsak od spodnjih otrok prejme čisto svoje darilo, ki ga bo lično zavito čakalo pod dreveščkom. Tako bo eden izmed številnih otrok, kjer so lepa darila samoumevna. Tako bo lahko prijateljem pripovedoval, da ga je obiskal dedek Mraz in je bil tudi on priden.

Žal smo omejeni pri izpolnjevanju želja na konkretna pisma, zato bralci Žurnala24.si in Med.Over.Net skupaj konkretno izpolnimo želje na 120 pisem. Žal pa na svoje darilo čaka še ogromno otrok v stiski, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje in bi bili veseli čisto svojega darilca. Zato imate možnost poslati splošno darilo, dobrodošla je tudi donacija na račun, ki je namenjen zgolj decembrskim darilom za otroke iz socialnega dna.

Podatki za nakazilo:
ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
Namen: obdarovanje otrok Žurnal
Koda namena: CHAR
Sklic/referenca: SI00 670
   

KAKO LAHKO IZBEREM SVOJEGA OTROKA?

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok. Ponekod so otroci ali učitelji (ZPM) dodali tudi opis družinice, mlajšim otrokom so pisemca pomagali napisati učitelji pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, starši ali sorojenci.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na natasa.medvescek@styria-media.si in počakajte na potrditev z elektronskim sporočilom. Seznam se bo sproti osvežil, kjer so otroci že zasedeni, piše ZASEDEN. Tega otroka ne morete več izbrati. Ker čaka na darilo res ogromno otrok, ne želimo, da dobi kakšen od spodnjih otrok dve darili. Raje podarite eno splošno darilo in s tem osrečite otroka, ki ni imel možnosti napisati pisma.

Nekatere želje otrok so res skromne, zato prosim bralce, da jim v darilce pristavite še kakšno sladkarijo ali oblačilo. V ta namen smo zapisali tudi številke.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na natasa.medvescek@styria-media.si in počakajte na elektronsko sporočilo. Če bi želeli otrokom pod okrilje Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje pomagati kako drugače, pa obiščite njihovo spletno stran: https://www.zpmmoste.net/ ali jim pišite na: info@zpmmoste.net.

Otroci, ki niso imeli možnosti oddati pisma

Lahko se odločite tudi za splošno obdarovanje otrok v stiski z darilci po svojem izboru (nove obleke, čevlji, odeje, higienski pripomočki, športni pripomočki, nahrbtniki za izlete in šport, igračke, žoge in sladkarije) za otroke v starosti od 2 do 12 let. V tem primeru pošljite mail na anja.darila@gmail.com in javite, da boste poslali ali prinesli splošno darilce. Zaradi same logistike je namreč število pisemc omejeno, s splošnimi darili pa smo lani obdarili več kot 500 otrok iz socialno šibkega okolja.

Poleg obdarovanja dotičnega otroka prek pisemca lahko torej pošljete tudi splošno darilce otrokom v stiski, saj zaradi velikih potreb žal s pismi niso prišli na vrsto. Izberete lahko otroke, stare od 2 do 12 let, in jim podarite potrebščine, ki jih imajo najraje.

To so po navadi dolge majice s kapuco, topli zimski čevlji, trenirke, bundice, pižame, plastenke za vodo, šolske potrebščine (barvice, svinčniki, peresa, peresnice), higienski pripomočki (šampon, milo, zobna ščetka), za fante žoge (nogomet in košarka; naj bo napihnjena, saj mnogi nimajo tlačilke, lahko pa kupite še tlačilko), za dekleta elastike, glavniki, zapestnice, verižice. Tudi ta darilca zavijete, jih prav tako osebno oddate ali pošljete v zbirni center, gor pa napišete spol, starost in vsebnost darila, da bo šlo v prave roke.

Vsi otroci imajo radi dobre sladkarije, pa tudi kakšne čisto nove in samo njihove igračke.

Obdarujemo pa tudi najstnike iz mladinske skupnosti, ki zaradi težkih razmer ne živijo doma, nekateri so brez staršev. Gre za najstnike stare 12 let in več, ki ne verjamejo več v dobre može, a bi bili res veseli, če bi se nekdo spomnil nanje in jim podaril kanček sreče. Ti najstniki imajo najraje hoodije, darilne kartice za higienske pripomočke, za športno opremo (žoge in tlačilke za žoge pa tudi za kolesa), darilne kartice za obutev ali oblačila, nahrbtnike za izlete, flaške za vodo (ne steklene). Tudi oni imajo radi dobre sladkarije, pa tudi zdrave prigrizke, kot so oreščki ali suho sadje.

Svojo namero o oddaji splošnega darila pošljite na anja.darila@gmail.com in poslali vam bomo konkretne podatke za oddajo.

Ideje za darila

Pri mlajših otrocih: Slim (playing dou), Barbie, topmodel, sladkarije, lego kocke (vseh vrst), ustvarjalni material.

Pri najstnikih: hoodiji (veliki puloverji s kapuco, po možnosti z anime motivi), bele superge, knjige za najstnike, nahrbtniki, tudi potovalne torbe

Pa seveda za vse starosti: buff - športna rutka, nogavice, nepremočljive rokavice, nogometne žoge, košarkaške žoge in seveda tlačilke.

Če nimate časa za nakupe, bodo to naredili na ZPM in otrokom, ki bodo ostali brez, izpolnili želje ter kupili darila. V ta namen lahko nakažete poljubno vsoto na spodnji račun:

Podatki za nakazilo:
ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
Namen: obdarovanje otrok Žurnal
Koda namena: CHAR
Sklic/referenca: SI00 670   

ŽELJE OTROK

KR-12 MARKO (8 let) - ZASEDEN

Dragi Božiček, dedek Mraz in Miklavž. Jaz sem Marko, star sem 8 let in hodim v 3. razred. Zelo rad se učim, hodim na gasilce, rokomet in nogomet. Živim z mami in s sestro, rad imam atija, ati živi pa sam. Rad bi prosil za darilo, ker se trudim, da sem priden in ubogam. Želim si pokemon karte, pokemon veliki album in pikado.

ŽELJA: Pokemon karte, pokemon veliki album ali pikado

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, spuži Kvadratni, Kinder, Kit Kat

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  34/146

 

KR-9 KRIS (11 let) - ZASEDEN

Dragi Božiček, leto je naokoli in prosim za darila. Jaz sem te že zelo pogrešal, ali si ti kaj mene, je vprašanje. Po dolgem času bo spet Božič, edini dan, ko greš po celem svetu. Zdaj že zelo napredujem z mojim kolesom: dobil sem zelo dobro kolo, znam že skakati, samo še malo pa se bom naučim še peljati po zadnji gumi. Zato ti pišem, ker si želim opremo za kolo: čelada, ščit za telo, rokavice za telo. Želim si pa še bolj, da bomo vsi zdravi in srečni. Seveda tudi ti Božiček in Rudolf z rdečim nosom. Pa še škratki, ki delajo darila. Upam, da se mi vse to uresniči. Res si najboljši Božiček.

ŽELJA: oprema za kolesarjenje, čelada ali ščitniki ali rokavice.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: vse sladkarije, zelena barva, obožuje kolesarjenje

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  40/S

 

LJ-238 Elmedin (10) - ZASEDEN

Pozdravljen Božiček

Sem Elmedin, star sem 10 let in hodim v osnovno šolo. V prostem času rad rišem, igram nogomet, igram video igrice. Ko odrastem, si najbolj želim postati astronavt, trenutno pa si od tebe najbolj želim, da mi za darilo prineseš avtomobilček. Hvala za tvojo neskončno dobrosrčnost in čar, ki ga vnašaš v srca mladih. Zahvaljujem se ti

VELIKOST OBUTVE: 37

VELIKOST OBLAČIL:174

OKUS: Rdeča,  supermen,  rad iam nogomet.        

ŽELJA:Avtomobilček, družina (več podatkov o tem, kakšen avtomobilček, nam ni znano. Predlagamo avto na baterije, ki ni preveč občutljiv – in priloženih več baterij op. p.)

 

LJ-243 Eman (5 let) - ZASEDEN

Dragi dedek Mraz

Jaz sem Eman in sem star 5 let. Ker še vedno nimam kolesa in si ga zelo želim, te prosim, če mi lahko željo izpolniš. Zelo rad bi spomladi začel kolesariti. Želim ti najlepše praznike in veliko dobrih sladkarij.

OPIS DRUŽINE: Bolna mamica, ki je ostala brez službe, čaka na operacijo srca, a se ji je pritaknila še ena kronična bolezen.  

VELIKOST OBUTVE:31

VELIKOST OBLAČIL:243

OKUS: Črna in modra barva,  najraje gleda risanko Sonic. Rad ima čokolado in čips. Zelo rad pleše.

ŽELJA: Vesel bo kakšne lepe igračke (sicer pa rabljeno kolo za petletnika, srevisirano in uporabno.)

 

LJ-244 Elvedin (10 let) - ZASEDEN

Dragi dedek Mraz. Hodim v 5. razred. Zelo rad hodim na planinske izlete. Lansko leto sem dobil bronasto priznanje in sem tudi mladi planinec. Želim si, da bom zdrav in tudi moja družina. Ker bomo letos v šoli imeli kolesarski izpit, si želim kolo. Upam, da se mi želja izpolni. Želim si, da bodo vsi lepo praznovali. Hvala za darilo in lepo praznuj.

OPIS DRUŽINE: Bolna mamica, ki je ostala brez službe, čaka na operacijo srca, a se ji je pritaknila še ena kronična bolezen.  

VELIKOST OBUTVE: 41

VELIKOST OBLAČIL: S moška

OKUS: BARVA RDEČA IN ČRNA, FILM SAM DOMA , BONBONI IN ČIPS, SEM MLADI PLANINEC.

ŽELJA: Karkoli, za vsako stvar bo zelo vesel. (Sicer si pa želi kolo za 10-letnika. Lahko rabljeno, delujoče – nekdo, ki ga lahko osebno dostavi v Ljubljano v zbirni center) 

 

LJ-253 Mia (5 let)  -  ZASEDEN

Dragi Miklavž, najbolj si želim, da bi bila zdrava in srečna. Zelo bi bila vesela, če bi mi kupil otroški voziček in dojenčka oziroma punčko z laski, da bi jo vozila na sprehode in frizirala. Želim si tudi kakšna oblačila za dojenčka.

Mia ni napisala sama pisma, je pa narisala čudovito mucko.

VELIKOST OBUTVE: 28

VELIKOST OBLAČIL:116

OKUS: Svetlo zelena,  tačke na patrulji,  sladoled

ŽELJA: Otroški voziček za dojenčka ali punčko z laski,  da jo bo lahko peljala na sprehod in frizerala. Zdravje in sreča.

 

Darila iz leta 2019 | Avtor: Darila iz leta 2019 A. Š. Darila iz leta 2019 A. Š.
LJ-259 Klara (9 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček!

Kmalu bo čas, ko te spet vidimo! Komaj čakam! Treniram plezanje, ki mi je zelo všeč. Rada igram tudi igre z žogo. Moja najljubša žival je panda, moji najljubši barvi sta bela in črna. Ko bom velika, si želim postati odlična plezalka. Rada bi bila tudi veterinarka ali učiteljica. Če me boš letos obiskal, si želim snežno kroglo panda, slime, panda puščico in panda glavnik. Upam, da sem bila dovolj pridna, da mi to prineseš. Zelo ti hvala <3 Tvoja Klara

VELIKOST OBUTVE: 34

VELIKOST OBLAČIL:134

OKUS: ČRNA IN BELA STA NAJLJUBŠI BARVI,  NAJLJUBŠA ŽIVAL JE PANDA,  TRENIRA PLEZANJE,  RADA TELOVADI IN IGRA IGRE Z ŽOGO.

ŽELJA: Vesela bo česarkoli, če pa najdete kaj povezanega s pando, bo najbolj vesela. (SNEŽNA KROGLA PANDA, PUŠČICA PANDA, SLIME, GLAVNIK PANDA.) ŽELI SI POSTATI VRHUNSKA PLEZALKA

 

LJ-263 Anja (8 let)  -  ZASEDEN 

Pismo za Božička

Letos si želim čevlje, top model ali oblačila. Lahko tudi šolske potrebščine ali majhne dojenčke. Ali copate, ali nogavice, ali lego friends … Ali karkoli drugega. Narisala je prikupno božičkovo kapo.

VELIKOST OBUTVE:34

VELIKOST OBLAČIL:146

OKUS: MODRA,  RUMENA,  ČRNA

ŽELJA: Eno od zgoraj naštetih stvari. Za vsako malenkost bo vesela. 

 

LJ-266 Vid  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček!

Letos sem poskusil biti čim bolj priden, čeprav mi je kdaj spodletelo, sem se opravičil in se poboljšal. Rad igram Yu-Gi-Oh in druge karte, gledam zvezde, se družim s prijatelji. Letos si želim Yu-Gi-Oh karte, poleg darila si želim srečo, ljubezen, mir in veselje. Vnaprej se ti zahvaljujem. Upam, da sem bil dovolj priden in da se imaš lepo. Srečno, Vid

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, mamica in otrok sta zdaj sama.

OKUS: BARVA RDEČA,  RISANKA GROMKA HIŠA,  SLADKARIJE ČOKOLINO,  HOBIJI GLEDANJE ZVEZD,  IGRANJE YOGI OH IN DRUGIH KART,  DRUZENJE S PRIJATELJI

ŽELJA: Želi si YOGI OH karte. Srečo, ljubezen, mir in veselje.   

 

LOG-1 Arba (12 let)  - ZASEDEN 

Dragi dedek Mraz. Kako si, jaz sem Arba, stara sem 12 let. Za darilo bi si želela superge. Mamica mi jih ne more kupiti, očka je umrl. Želim vam srečno novo leto.

OPIS DRUŽINE: Otroci živijo sami z mamico, očka je umrl.

ŠTEVILKA OBUTVE: 37,5

ŠTEVILKA OBLAČIL: 152

OKUS: Ima rada roza in vijola barvo, ima rada čokolado.

ŽELJE: Želi si superge, številka 37,5, glede na njeno starsot bi bil v redu tudi bon za športno trgovino.

 

 

KOR-2 ALEX (9 let)  - ZASEDEN

Dragi Božiček, sem Alex. Veseli me nogomet, igranje igric, rad grem kam z družino. Za darilo bi si želel, da gremo z družino kam na lepše. Všeč so mi tudi živali. Že vnaprej se ti zahvaljujem.

ŽELJA: Družinska vstopnica za živalski vrt.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Barva zelena in modra. Obožuje nogometaša Ronalda, je velik oboževalec. Rad ima nogomet, rad kolesari. Nasploh je rad v naravi.   

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  38/168

 

KOR-4 ANABELL  (6 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček, želim si sestavljanke za 6 + let ali klavir. Želim si postati zobozdravnica.   

ŽELJA: Sestavljanke 6+ ali klavir (sintesajzer, lahko rabljen v delujočem stanju)

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Roza, Elza, čokolada, petje, glasbena šola

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  34/140

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, dolgo v varni hiši, težka finančna situacija.

 

KR-15 MARIO (5,5 let)  - ZASEDEN 

Je premajhen, da bi napisal pisemce.

ŽELJA: Rad ima Lego kocke, avtomobilčke in plišaste igrače.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: modra barva, Bron-tačke na patrulji, bomboni.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  31/128

 

KP-6 MATEJ (11 let) - ZASEDEN, ima svojega Božička

Lep pozdrav Božiček. Ime mi je Matej, star sem 11 let. Moj hobi je nogomet. Želim si žogo za nogomet ali boksarsko vrečo.

ŽELJA: Nogometna žoga (ali boksarska vreča in rokavice za boks.) 

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Nogomet

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 38/S

 

KR-10 SOFIJA (11 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček! Leto je naokoli, eno leto sva starejša, spet vam pišem za darila. Pridna sem bila in zelo vas pogrešam. Kako si? Imela sem dobre ocene in sedaj tudi ubogala mami in očija. In se tudi učim zelo veliko. Pomagala sem dajati v pomivalca, pospraviti posodo, pobirati cunje in tako naprej. Lejte, želim si veliko, ampak nočem, da zapravite preveliko denarja. Samo želim si rokavice za kolo in za zunaj mehko škatlo slime in plastelina ali kakšna oblačila ali superge. To je, kar si zares želim, upam, da lahko še nekaj, da bomo vsi dolgo živeli, bili zdravi in dobro napredovali, tako kot vi Božiček. Pa še rada bi, da bi se smejali do konca dni. Upam, da sem ti pokazala, kakšna znam biti. Želim si tudi, da bi prišel do babi, ki živi pod nami. Pa še zelo se veselim. Pozdravi svoje škrate in jelene. Želim ti veliko potovanje okoli Slovenije, adijo.

ŽELJA: Vesela bo česarkoli. Lahko pa plastelin, slime ali dobre rokavice za zimo in za kolo ali čelada ali oblačila.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANi JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Kisli bomboni, modra barva, košarko rada igra, junak: Superman

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 39/S  

 

LJ-251 Alja (11 let)   - ZASEDEN 

Pozdravljen dedek Mraz

Hodim v 6. razred. Rada imam svoje prijatelje. Moj najljubši predmet je umetnost in glasba. V prostem času rada rišem. Ukvarjam se z risanjem. Želim si risalni set in šolsko torbo za 6. razred. Hvala dedek Mraz

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL:XS

OKUS: VIOLIČNA,  ČRNA, ČOKOLADE

ŽELJA: RISALNI SET IN ŠOLSKA TORBA ZA 6 RAZRED

 

 

LJ-224 Val (11 let)  -  ZASEDEN 

Živijo Božiček

Sem Val in hodim v 5. razred. Zelo rad igram nogomet in se družim s prijatelji. Želim si, da bi me imeli prijatelji radi in da bi bili zdravi vsi. Ker so mi ukradli skiro, bi si res želel novega, če lahko mi prineseš za darilo. Hvala ti od srca.

Lep pozdrav, Val

OPIS DRUŽINE: očka je v zaporu, težka čustvena in finančna situacija.

VELIKOST OBUTVE: 38

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS: MODRA,  KINDER BUENO,  NOGOMET

ŽELJA: skiro ali nogometna žoga, prijatelji in zdravje

 

 

CE-14 DORIAN (9 let)  - ZASEDEN      

Dragi Božiček, ime mi je Dori, obiskujem 4. razred OŠ. Rad se ukvarjam s športom, igram nogomet, kolesarim, rad obiskujem planinske domove in rad tudi veliko berem in sem prebral do danes 27 knjig (Lov na pošasti, Sesalci, Nikec in 20 izjemnih fantov …)

ŽELJA: Vesel bo za karkoli. Ker rad bere knjige, bo vesel kakšne dobre knjige ali sladkarij. Če bi se odločili podariti igračo, pa si želi majhen dron na baterije - cenejši rang.

NAJLJUBŠA BARVA, RISAN JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Rdeča, Batman, Spiderman, Kinder jajček, Milka. Rad ima šport, nogomet.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  37/140

 

KAM-3 ADNA (11 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček! Želim za Božič, da mi prineseš skiro ali nogavičke ali sladkarije ali obutev številka 38 ali trenirko številka S ali kapo ali rokavice in šal. Hvala.

ŽELJA: Adna ima veliko želja, vesela bo česarkoli. Zelo bo vesela kakšnega čisto novega in lepega kosa oblačila, na primer hoodija bele barve, da bo odšla v šolo čisto nova. (njene postranske želje so še: Skiro ali nogavičke ali obutev 38 ali trenirko S ali kapo ali rokavice ali šal).

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Bela barva, gumijasti bomboni, ples.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 38/S

 

LJ-100 HASAN (12 let)  - ZASEDEN 

Meni je ime Hasan. Star sem 12. Decembra bom 13. Zelo si želim nogometne kopačke (številko noge imam 41) ali  nogometno žogo. Zelo te imamo radi Miklavž.

ŽELJA: Nogometne kopačke, številka 41 ali nogometna žoga

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: modra, spiderman, Milka čokolada, nogomet

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  41/169     

 

LJ-101 MUSTAFA (11 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Miklavž, želim nerf pištolo ali nogometne čevlje za beton ali superge ali bundo. Za mojo mami pa še torbo. Hvala ti za vse.

ŽELJA: Nerf pištola ali nogometni čevlji za beton ali bunda ali superge (torba za mami).

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Rdeča barva, Spiderman, Skittles, nogomet

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  37/146

 

KOR-5 PATRICK  (7 let) - ZASEDEN

Dragi Božiček, želim si zračni hokej. Želim si, da mami gre v službo.  

ŽELJA: Želi si kakšne igrače za sedemletnika, zelo rad sestavlja, zato so zelo primerne LEGO kocke. 

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Oranžna, Batman, piškoti, sestavljanje

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  35/122

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, dolgo v varni hiši, težka finančna situacija.

 

KOR-6 PASCAL (4 leta)   -  ZASEDEN 

Pascal je še premajhen, da bi sam napisal svoje pisemce, si pa želi cesto za avtomobilčke in da bi vedno sijalo sonce.

ŽELJA: Cesta za avtomobilčke        

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Modra, Mini on, Kit Kat, igranje z avtki    

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  27/104

OPIS DRUŽINE: Hudo nasilje v družini, dolgo v varni hiši, težka finančna situacija.

 

KR-8 KRISTINA (10 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček! Ime mi je Kristina, stara sem 10 let. Rada se igram z Barbikami, sestavljankami in s plišastimi igračami. Rada tudi ustvarjam. Rada hodim na balet in judo. Najbolj si želim sestavljanko Harry Potter, vesela bom pa vsakega darila. Dragi Božiček hvala v naprej! Tebi, vsem otrokom, živalim in vsem ostalim želim, da bi bili zdravi in veseli.

ŽELJA: Sestavljanka Harry Potter ali obutev v št. 37 (teniske in nepremočljivo obutev npr. pohodniške čevlje)

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Roza in modra, Harry Potter, čokolada, kadar je izjemoma mogoče zelo rada jaha, redno hodi v GŠ na balet in v šoli judo, rada ustvarja iz vsega mogočega, najljubše igrače: plišaste, “barbike”, sestavljanke.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  37/152 (lahko tudi 158)

 

LJ-234 Inaja (12 let)  -  ZASEDENA 

Dragi Božiček,

Sem Inaja, stara sem 12 let in obiskujem OŠ. Rada plešem, pojem in rada hodim na izlete z mamico in bratcom. Vesela sem, ko kam gremo, se sprehodimo, družimo in najbolj všeč mi je, če se kje lahko kopamo. Zato bi si želela karte za kopanje. Če pa to ne gre, pa kakšne različne okuse mazil za ustnice. Drugače bom vesela česarkoli. Božiček že vnaprej hvala za tvojo dobroto.

OPIS DRUŽINE: dva otroka z mamico, en otrok s posebnimi potrebami, živijo v najemu.

VELIKOST OBUTVE: 39

VELIKOST OBLAČIL:170

OKUS: PETJE,  PLES,  GABYINA MAČJA HIŠICA,  KALI S MASHUP

ŽELJA: Družinska karta za Atlantis, mazila za ustnice.

 

 

LJ-249 Džena (7 let)  -  ZASEDENA 

Dragi Božiček. Sem pridna Džena. Stara sem 7 let. Zelo rada se igram. Rada se igram s prijateljicami v šoli. Za darilo si želim barbiko lol

VELIKOST OBUTVE: 35

VELIKOST OBLAČIL:140

OKUS: Vijolična in Roza, Smrkci, Lizike, Rada kolesari, rada poje, rada riše in zelo rada igra košarko.

ŽELJA: Karkoli (barbiko lol in kakšen kos oblačila ali obutve)

 

LJ-252 Zoja (12 let)  -  ZASEDENA 

Dragi Božiček!

Sem Zoja. Rada rišem, ustvarjam, hodim v šolo, živali in sprehodi v naravi. Doma imam bratca, ki zna biti nagajiv, prijazen in smešen. Imam tudi dva mucka. Za darilo si želim leseno rolko, s katero bi se lahko naučila različne trike, ali pa svinčnik, za kar bi ti bila zelo hvaležna.

VELIKOST OBUTVE: 38

VELIKOST OBLAČIL:164

OKUS:črna

ŽELJA: ker zelo rada riše, si želi kakšnega seta za risanje, svinčnikov za risanje (lahko pa tudi rabljena delujoča lesena rolka)

 

KOR-3 ANEJA (5 let)  -  ZASEDENA 

Dragi Božiček, sem Aneja. Rada imam puzzle, skrbim rada za živali. Najraje imam konje. Zato si želim, da bi lahko en dan preživela s konji. To bi me res osrečilo. Že vnaprej se ti zahvaljujem.

ŽELJA: Vesela bo kakšnega lepega kosa oblačila številka 128, kakšne sladkarije ali igračke. (Njena velika nematerialna želja je sicer dan, preživet s konji)

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Kinder maxi King čokolada, barvi roza in rdeča. Ima rada Smrkce in gabijino hiško. Rada ima puzzle in igranje z žogo.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL: 30/128

 

KR-11 JOVANA (10 let)  - ZASEDENA

Dragi možje. Rada grem ven s prijateljicami, hodim na gasilce, dobra sem v šoli. Najbolj si želim squishmallows, največjega in čim več. Najbolj si želim squishmallows in kolebnco (roza, ker je to moja najljubša barva), da lahko, ko bo pomlad, skačem čez njo in roza gumitwist (roza in čim daljša). Ime mi je Jovana, stara sem 10 let. Hvala vsi dobri možje. (10 let imam, a še verjamem v vas).

ŽELJA: Squishmallows (gre za nežno igračo, ki stane okoli 20 evrov), gumitwist ali kolebnica

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Najljubša barva je roza, Lori iz Gromka hiša, sladkarija Skites, Kinder in Kit Kat. Rada ima gimnastiko in rolanje.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  36/146–152

 

LJ-228 Antonio (9 let)  -  ZASEDEN 

Dragi Božiček! Božiček rad bi da bo družina srečna, rad bi monkart Draka mega rosd, rad bi monkart Led mega rajd. Hvala, ker osrečuješ vse otroke. Dragi Božiček. Hvala, tvoj Toni

VELIKOST OBUTVE: 36

VELIKOST OBLAČIL: 140

OKUS: Modra in zelena,  roboti monkrad,  cokoladice,  nogomet in igre z žogo

ŽELJA: Kakšna lepa igrača. (Robotki Monkard.) Da bi družina bila srečna.       

 

KOR-1 ALEXIA (11 let)  -  ZASEDENA  

Dragi Božiček! Veseli me jahanje konjev, igranje družabnih iger in poslušanje glasbe. Moja največja želja je, da bi spoznala svojega najljubšega pevca Luka Basija. Poleg tega si že dolgo želim na njegov koncert. To bi me zelo osrečilo! Že vnaprej se lepo zahvaljujem.

ŽELJA: Koncert Luke Basija

NAJLJUBŠA BARVA, RISAN JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Bež, roza barva. Obožuje konje, od glasbe najbolj Luka Basija in Joker out. Rada tudi riše.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  38/170 oz. velikost za 13 do 14 let 

 

LJ-159 Tadej (6 let)  -  ZASEDEN 

Pozdravljen Miklavž!

Moje ime je Tadej, star sem 6 let in hodim v prvi razred. V življenju si najbolj želim, da bom zdrav in prav tako drugi otroci. Rad bi imel škrata, a vem, da to ni mogoče. Zato te prosim za eno igro nitendo od super maria. Eno že imam – Mario kart že imam. Najlepša hvala.

VELIKOST OBUTVE: 31

VELIKOST OBLAČIL:128

OKUS: Zelena, Hulk, bomboni, kolesarenje, fuzbal.

ŽELJA: Vesel bo kakšne lušne igrače. (Sicer pa Igrica za nintendo, zdravje.)

 

CE-16 BAJRAM (5,5 let)  -  ZASEDEN 

Bajram pisemca ni napisal, saj je še premajhen.

ŽELJA: Vesel bo česarkoli, najraje pa ima igračke. Ker bi rad kuhal, si želi kakšnega seta za kuhanje za otroke.

NAJLJUBŠA BARVA, RISANI JUNAK, SLADKARIJE, HOBIJI: Rdeča barva, vse sladkarije, bomboni Haribo. Rad vozi kolo.

VELIKOST OBUTVE IN OBLAČIL:  30/120–128

Komentarjev 3
  • Naklonsky 22:46 25.november 2023.

    Je hudič: Miklavž, Božiček in Dedek. Toda: Dovolj imam cuzanja neskončnega števila zaznoraznih dobrodelnih ustanov; odločil sem se, da NIKOLI ne bom več daroval mojih sredstev nikomur, razen osebno titim, ki jih osebno poznam! Poplave so mene, mogoče pa še ...prikaži več koga drugega izučile.

  • SlavkoKrizman 19:58 25.november 2023.

    Božiček ne obstaja....bi radi razveselili svoje otroke? Ukvarjajte se z njimi pa vsake toliko jim kupite kaj zanimivega...božiček, dedek mraz in vse ostalo sranje je samo za trgovce...

  • Luksi 16:18 25.november 2023.

    Pripravljen sem kakšnemu otroku uresničiti željo, ampak tale društva od mene denarja ne bodo videla nikoli več, po tem, kar se je po poplavah zgodilo. Še zdaj ne vem, kdo je moj denar sploh dobil, verjetno so si med sabo razdelili...