Slovenija
16 ogledov

Pismo kot nov dokaz

Popoviča so na obravnavi podprli nekateri vidnejši člani stranke KJN, med njimi Žurnal24 main
V sklepnem govoru v obravnavi proti Popoviču se je znašel nov dokaz: pismo Hrvoja Osivnika.

 “Pismo dokazuje, da je Osivnik ves čas skrbel za poslovanje v lokalih in da Popovič o tem ni vedel ničesar, zato tudi listin ni mogel podpisovati, ponarejati in utajevati davka,” je dejal Franci Matoz, odvetnik koprskega župana Borisa Popoviča. Včeraj bi v zadevi utajevanja davkov morala potekati zadnja obravnava, na kateri je bil predviden čas za Matozov zaključni govor, vendar se bo sojenje zavleklo še vsaj za dva tedna.

Pismo kot nov dokaz
Matoz je včeraj v svojem govoru prebral nov dokaz, pismo prokurista in hkrati kronske priče tožilstva Hrvoja Osivnika iz leta 2002, ki ga je pisal Popoviču. Pismo naj bi dokazovalo, da je Osivnik v času med prvim in drugim krogom županskih volitev deloval po usmeritvah policije in Popoviča poskušal pripeljati v položaj, ko bi ga obremenili, da poskuša vplivati na nekatere priče. Na vprašanje, zakaj tega pisma niso predložili prej, je Matoz odgovoril, da je pričakoval, da bo dokaze predstavilo tožilstvo samo.

Podporniki na sodišču
“To je tragikomično, tožilstvo bi moralo dokazovati, da je Popovič nedvomno storil očitana dejanja, pri nas pa je obratno, da mora obramba dokazati, da tega ni storil,” dodaja Matoz. Popoviča so na včerajšnjo obravnavo prišli podpret tudi vidnejši člani ter občinski svetniki iz njegove stranke KJN, naslednja obravnava pa bo potekala že jutri. “Dejstvo je, da me ne morejo obsoditi, ker nimajo niti enega dokaza in ker sem nedolžen. Kakšen bo razplet glede na koprsko sodišče, pa je vprašanje,” je po obravnavi dejal Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.