Slovenija
41 ogledov

Pismo, na katerega na RTV niso ponosni

rtv Nik Rovan
Kdor dela, ta greši. A če iz tako pomembnega branika slovenskega jezika, kot je RTV Slovenija, pošljejo spodnji zapis, potem gre v javnosti greh težje mimo.

"Sporočamo vas da, z 1.1.2015 bo uveljaven postopek e-računov za javni sektor. Prosili bi, vas da, da pred pošiljate račune, da nam dostavite ponudbo. Ker v nasprotnem primeru če je račun brez navedene naročilnice moremo zavrnit. Ponudbo lahko pošljete gospej [...] na e-mail: [....]@rtvslo.si."

Dobeseden prepis pisma z vsemi postavljenimi in nepostavljenimi vejicami ter pravopisnimi napakami, ki so ga na Silvestrovo poslali z regionalnega centra RTV v Kopru in se je znašlo na Twitterju. Naslovnika naj bi obveščal o novih pravilih, ki jih mora zaradi uvedbe e-računov upoštevati pri poslovanju z javnim zavodom. Vendar je iz zapisanega mogoče razbrati tudi, da je pri piscu in zaposlenemu na RTV Slovenija minilo že kar nekaj časa od zadnje lekcije iz slovenščine.

Na Twitterju je zapis predmet posmeha in zgražanja, nanj pa se je že kmalu odzval tudi prvi mož javnega zavoda Marko Filli, ki je potrdil avtentičnost: "Res...dopis regionalnega centra...domnevam da avtorjev materni jezik ni SLO..."

Komentarjev 23
  • Žvižgač 17:04 03.januar 2015.

    Boli me k...c ali si Slovenec ali kaj drugega, pa tudi, če si iz Vidma ali iz Tunguzije, vidim samo, da pametuješ in problematiziraš tiste izraze, ki jih ne poznaš in žališ ostale komentatorje. Zaradi tebe nisem prav nič manj ...prikaži več srečen, pa tudi občutljiv nisem, ker ne ločujem ljudi zaradi njihovega porekla ali jezika. Žurnal berem, kot tudi še mnogo drugih medijev zato, ker tako lahko delno izluščim delno realnost o poročanju o isti stvari na različnih medijih, ki stvarem dajejo svojo uredniško intonacijo. Niso vsi prispevki nebulozni, tega nisem napisal, jih je pa kar nekaj, ki po moji oceni sodijo v tak spekter novic in vesti.Izudin želim ti srečno in zdravo Novo Leto 2015.

  • primorc91 15:17 03.januar 2015.

    To je napisal nekdo izmed italijanskih novinarjev na TV Koper, ki še dobro slovensko ne zna govoriti kaj šele pisati.

  • halal 14:25 03.januar 2015.

    kr nekaj! mi smo pa udba pa vemo kdo si!!!!