Slovenija
4709 ogledov

Pivčeva na tnalu svoje stranke: Tako se je končalo sinoči

Aleksandra Pivec
1/2
Saša Despot
Izvršni odbor DeSUS izrekel polno podporo Pivčevi in uveljavljanju koalicijske pogodbe (dopolnjeno)

Izvršni odbor DeSUS je po četrtkovi seji izrekel polno podporo predsednici stranke Aleksandri Pivec pri njenem delu in uveljavljanju zavez iz koalicijske pogodbe, je medijem sporočil novi govorec stranke Janez Ujčič. S sklepom je odbor podprl tudi podpredsednike stranke. Pivčeva je ob tem pozvala k strnitvi vrst, saj nemiri škodijo stranki.

Seja izvršnega odbora je sledila po nemirih v minulih tednih, ko so o zadovoljstvu z vodenjem stranke odločali skoraj vsi pokrajinski odbori. Nekateri so Pivčevi izrekli podporo, nekateri pa so ji izrekli nezaupnico.

Večurno razpravo o vsebinskih vprašanjih, ki se je zavlekla pozno v noč, je Pivčeva v izjavah za medije že med sejo ocenila kot konstruktivno in kot dobro popotnico za naprej. Po njenih besedah so veliko pozornosti namenili vprašanjem dolgotrajne oskrbe in demografije. Oblikovali so tudi nova delovna telesa, ki se bodo ukvarjala z vsebinami, ki prihodnjem obdobju prihajajo na koalicijsko mizo.

Ob tem je zavrnila namigovanja, da bi želela prevzeti vodenje nastajajočega urada za demografijo. "Za zdaj sem trdno na svojem položaju in ni govora o tem, da bi ga zapustila," je zatrdila. Pričakuje, da bo vlada odlok o ustanovitvi urada sprejela na eni od prihodnjih sej, morda tudi dopisno, nato pa bodo govorili o kadrih.

Aleksandra Pivec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Glede kritik, ki so prihajale iz vrst članstva, je Ujčič dejal, da so nezadovoljni le maloštevilni. Izvršni odbor je po njegovih besedah tudi ocenil, da so nekatera medijska poročanja povzročila dodaten nemir med člani, saj niso vedeli, kaj je res. Spomnil je, da je Pivčeva obiskala vse odbore in v veliki večini ni bilo takšnega nasprotovanja, kot je bilo opisano. Na vprašanje, ali so torej krivi mediji, pa je odgovoril, da je "stanje pač tako, da so mediji dobivali informacije, ki so bile lahko napačne ali izkrivljene".

Člani izvršnega odbora so govorili tudi o pozivu severnoprimorskega odbora, naj "vodstvo stranke zoper tiste člane, ki skušajo na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije diskreditirati tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov". Po besedah Ujčiča bo to obravnavala statutarna komisija, ki bo pregledala dogajanje v zadnjih mesecih in preverila, ali so člani kršili določila statuta.

Pivčeva pa je poudarila, da je vsako mnenje članov relevantno in da si želi konstruktivne razprave. Kot je dejala, upravičene kritike, ki se nanašajo na vsebine, ki jih ima stranka možnost spreminjati, sprejme. Težko pa sprejema navedbe, da ne izvajajo zavez znotraj koalicije, saj da rezultati kažejo nasprotno. "Kritike, da ne izvajamo vsebin, so neutemeljene," je prepričana.

Seja sveta stranke pa bo po Ujčičevih besedah predvidoma v septembru. Predsednika sveta DeSUS Tomaža Gantarja na seji izvršnega odbora ni bilo, saj se je v vlogi ministra za zdravje mudil v Hrastniku, kjer je trenutno največje žarišče okužb z novim koronavirusom.

Pivčeva je za POP TV komentirala tudi četrtkovo poročanje spletnega Dnevnika, da se je 25. in 26. junija v izvedbi podjetja Vinakras mudila na Krasu, kjer je nastal tudi promocijski video. Kot je pojasnila kmetijska ministrica, je bil prvi dan obisk zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras. Udeležila se je več sestankov in zvečer odprla prenovljeno dvorišče kleti Vinakras. "Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti in aktivnosti svoje družine," je poudarila in dodala, da gre v članku, ki ga sicer podrobneje še ni prebrala, za vrsto zavajanj. Napovedala je tudi demanti.

VINAKRAS TOURS_v deželi Terana in Pršuta

Na povabilo direktorja g. Marjana Colje je največjega svetovnega pridelovalca Terana obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ga. Aleksandra Pivec. Kje vse smo se potepali v naši prelepi deželi Terana in Pršuta? 🍷 * * Katere kotičke Krasa raziskali? 🤩 * * ...in seveda, kako dvodnevni obisk naše ministrice zaključili? 🥂🎉 🎥 Vse to si lahko ogledate v spodnjem videu.... ⤵️ #vinakras #vinakrastours #visitus #teranPTP #vitovska #visitkras #winebarvinakras

Posted by Vinakras Sezana on Friday, July 17, 2020

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za Dnevnik pojasnili, da se do primera še ne morejo opredeljevati, ker se morajo poprej seznaniti z vsemi relevantnimi podrobnostmi in okoliščinami. So pa napovedali, da bo KPK zadevo preučila v predhodnem preizkusu, v okviru katerega preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o nadaljnjem postopku.

 
Komentarjev 40
 • Avatar praufo
  praufo 20:41 24.julij 2020.

  naj se presvetli desus ukvarja s svojim šefom, oni so jo izvolili, mogoče so se razvratni starčki , polni partijskih privilegijev , preveč zagledali v njo in jo zato volili ... no, moje mnenje je, da je gospa sposobna , ...prikaži več seveda preveč za ta gnil desus , ki rabi spet enga korla, da bodo taval in bluzili v svojem stilu ... res bi si želel , da taka stranka izgine iz političnega prostora, preveč škode so naredili ... gospa si pa zasluži kaj boljšega

 • Avatar Leon
  Leon 19:50 24.julij 2020.

  Gospa Pivec je prišla do spoznanja,da je navadna kmetica padla v politično greznico iz katere se bo zelo težko izvlekla v kolikor bo delovala po kmečki logiki . Iskanje kariere s pomočjo Janše je lahko zelo usodno . Sicer pa ...prikaži več lahko konča tam kjer je začela ....v štali .

 • Avatar praufo
  praufo 15:09 24.julij 2020.

  pa kaj čivkate, desus je večno pri koritu, ne vem zakaj niste ponovno izvolili večnega kahla, ki je oblubil 1000€ penzije ... niste ga izvolili , stari fosili, zdej pa čivkate, če bi kdo rad kaj naredil ... ta desus ...prikaži več je tako za razpustit, to je leglo starih priviligirancev , partija jim je podarila visok standard, zdej bi ša kar naprej haral ... taka stranka nima kaj delat v parlamentu