Slovenija
37 ogledov

Pivec bi jih vozil v Afriko in nazaj

“Dogovorili smo se pred 14 dnevi na konferenci Medicina in šport. Potrebovali sm Žurnal24 main
Zdravila za nogometaše. Pogodba podpisana v ponedeljek. Zdravil ni mogoče vrniti.
Še letos mamograf

Pozitivni. V prvih treh mesecih ima UKC Maribor pozitiven rezultat v višini 214 tisoč evrov. Letos pa bodo nabavili digitalni mamograf, saj enega vzpostavljajo za potrebe Dore, drugi pa je star deset let in kljub servisu ni v polni funkciji.

Državna nogometna reprezentanca Slovenije brez dvoma ni zasebna institucija,” je na včerajšnji seji sveta zavoda pojasnil Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

UKC bo oskrbel nogometno ekipo z najnujnejšimi zdravili iz bolnišnice, ki bi jih nogometaši lahko potrebovali na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

V ponedeljek sta Nogometna zveza Slovenije (NZS) in UKC Maribor sklenila pogodbo o poslovnem sodelovanju; podpisala sta jo Ivan Simič, zastopnik NZS, in Pivec.

Stroški porabe tega materiala bodo pokriti iz police zdravstvenega zavarovanja kot za vse slovenske državljane. Če bodo potrebni posegi ali storitve, ki niso v sklopu tega zavarovanja, bo stroške pokrila NZS, saj jim bomo izdali račun,” je dodal Pivec.

Čeprav v UKC Maribor menijo, da pri zdravstveni oskrbi nogometne reprezentance ne gre za pretakanje javnega denarja v zasebni sektor, pa je NZS po podatkih Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve društvo oziroma zveza društev.

Vrednost zdravil ni znana
V JAR bo zdravstveni material s seboj nesel Matjaž Vogrin, predstojnik ortopedije pri UKC Maribor, ki je tudi vodja reprezentančnega zdravniškega štaba na svetovnem prvenstvu. Kolikšna je njegova vrednost, včeraj Pivec natančno ni vedel: “Okoli deset tisoč evrov, težko rečem. Ker niso samo zdravila, ampak tudi sanitetni in šivalni material ter mobilizacijska sredstva, saj je Vogrin tudi kirurg.”

Zdravil ne bo mogoče vrniti
V UKC Maribor so v sporočilu za javnost pred sejo sveta zavoda zapisali: “Če zdravil ne bodo porabili, jih bodo vrnili UKC Maribor.” A jih je Aleš Živkovič, član sveta, opozoril, da zdravil, ki zapustijo UKC Maribor, zaradi zagotavljanja kakovosti ni več mogoče vrniti. “Bomo pa v teh okvirjih izstavili račun,” je odgovoril Pivec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.