Slovenija
33 ogledov

Pivec se bo znova prijavil

Pivcu se mandat izteče konec oktobra, kandidati za direktorja pa se lahko prijav Žurnal24 main
Seja UKC. Predolge čakalne dobe zaradi pomanjkanja anesteziologov. Razpis za direktorja objavljen jutri.

Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, je potrdil, da se bo znova prijavil na razpis za direktorja in poskušal na čelu bolnišnice tako ostati še svoj peti mandat. Med protikandidati se omenja tudi član sveta zavoda Anton Krajnc, a ta je včeraj dejal, da o tem še ni razmišljal. "Bil sem presenečen nad hitro začetim postopkom," je dodal in ocenil, da bi "morali predstojniki povedati, koga si želijo".

Se pa v UKC Maribor ubadajo s predolgimi čakalnimi dobami na oddelku ORL. "Razlog je pomanjkanje anesteziologov," je ocenila Darja Arko, strokovna direktorica, in opozorila, da jim je zdravniška zbornica dodelila le 43 specializacij, čeprav so jih prosili za 99. Vodstvo UKC Maribor je poslovanje v prvih treh mesecih ocenilo kot "rahlo pozitivno", razpis za izbor izvajalca gradbenih del in nabavo opreme za onkološki inštitut pa naj bi izšel konec meseca. "Če ne bo pritožb, bi gradnjo lahko začeli že jeseni," je sklenil Pivec.

Za danes napovedana opozorilna stavka sindikata Fides je sicer odpovedana tudi v UKC Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.