Slovenija
19 ogledov

Pivovarna Laško podprla prodajo Fructala

Fructal Veronika Rupnik
Skupščina Pivovarne Laško je danes dala soglasje upravi družbe za prodajo Fructala srbskemu Nectarju.

Na današnji izredni skupščini je Skupščina delničarjev Pivovarne Laško, d. d., upravi podelila soglasje za podpis pogodbe o načrtovani skupni prodaji Poslovnega sistem Mercator, d. d., in podprla prodajo družbe Fructal družbi Nectar, d. o. o, so sporočili s službe za strateško komuniciranje Pivovarne Laško.

Na predlagan sklep o soglasju k prodaji poslovnih deležev v odvisnih družbah je nasprotni predlog vložila le delničarka Mirjam Hočevar, ki je v svojem predlogu natančno opredelila soglasje za prodajo, in sicer kot ločena sklepa za prodajo Mercatorja in prodajo Fructala.

Oba sklepa sta bila sprejeta s praktično stoodstotno podporo. Nasprotni predlog o časovni omejitvi soglasja za prodajo je vložila tudi Hypo banka, vendar o njem na skupščini niso glasovali, ker je skupščina delničarjev poprej potrdila sklepe, ki jih je predlagala delničarka.

O sklepu bodo obvestili Nectar

Kot je za STA po skupščini povedal predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko, bodo Nectar danes obvestili o sklepu skupščine.

S prodajo Fructala bo Pivovarna Union iztržila 35,3 milijona evrov, Nectar pa bo prevzel tudi dolgove ajdovske družbe. Pivovarna Laško se bo tako s prodajo pri bankah razdolžila za 48 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • Lakotnik 09:45 01.avgust 2011.

    Pa očitno tudi slepa kura zrno najde in so se le zresnili in začeli uresničevati napovedi o prodaji. Pa celo realiziral so že eno prodajo. Samo želimo si lahko, da bi tako dobro šlo skozi tudi pri Mercatorju.