Slovenija
21 ogledov

Pivovarna toži Šrota

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Zoper svojega nekdanjega direktorja Boška Šrota je Pivovarna Laško zaradi škode, ki je bila povzročena z izčrpavanjem zaradi menedžerskega odkupa, vložila odškodninsko tožbo.

Pivovarna Laško je vložila tožbo zoper svojega nekdanjega generalnega direktorja Boška Šrota, s katero bo zahtevala povrnitev škode, ki ji je bila povzročena z izčrpavanjem družbe zaradi menedžerskega odkupa, poroča Dnevnik.si.

V pivovarni molčijo
S tem je izpolnila sklep lanske skupščine delničarjev, po katerem bi se rok za vložitev odškodninske tožbe iztekel konec tedna. V Laškem informacij sicer niso želeli komentirati, po poročanju Dnevnika pa je pričakovati, da bodo enako ravnale tudi ostale družbe iz skupine, ki so bile s financiranjem menedžerskega odkupa od matične družbe še mnogo bolj oškodovane, zlasti Pivovarna Union in Radenska. Samo odškodninski zahtevek laške pivovarne naj bi znašal okoli 13 milijonov evrov.

"Ustna navodila" Boška Šrota
Podlaga za odškodninske tožbe naj bi bila posebna revizija vodenja poslov skupine Pivovarna Laško, ki je bila objavljena lanskega marca. Revizorji BDO revizije so se osredotočili na posle z delnicami Infonda Holdinga (kupovala sta jih Radenska in Fructal), Thermane Zdravilišča Laško (od Infonda Holdinga jih je odkupila Pivovarna Laško), Premogovnika Velenje (kupila jih je Radenska in preprodala Centru Naložbam), preverili pa so tudi posojila, ki so jih dajale Pivovarna Laško, Radenska in Pivovarna Union, ter posle, povezane z nakupom prodajnih opcij za delnice Istrabenza. Skupna značilnost vseh pregledanih poslov je bila, da so bili poslovno nepotrebni, poslovodstva odvisnih družb pa so delovala na podlagi "ustnih navodil" Boška Šrota.

Vsaj 13,2 milijona škode
S posojili Infond Holdingu in Centru Naložbam je, sodeč po poročilu, skupna škoda, ki jo je  utrpela pivovarna, znašala 13,2 milijona evrov, ta številka pa upošteva le obresti do konca leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.