Slovenija
116 ogledov

Pivovarni Laško in Union bosta odpustili več kot dvesto ljudi

prodaja Pivovarna Laško Saša Despot
Po prevzemu naj bi Heineken število zaposlenih zmanjšal za tretjino.

Pivovarni, ki sta po novem v 97-odstotni lasti Heinekena, bosta odpustili tretjino zaposlenih, poročajo Finance. Konec leta 2014 je v obeh pivovarnah delalo 700 ljudi, brez dela naj bi jih ostalo okrog dvesto.  

V Pivovarni Laško so povedali le, da je v letu 2016 predvidena dodatna racionalizacija kadrov po vseh ravneh in strukturah zaposlenih. 

Skupina ima zadnjih pet let veliko izgubo, v glavnem zaradi dediščine Boška Šrota, za plače pa so na leto porabili več kot 30 milijonov evrov, še poročajo Finance. 

dezurni@zurnal24.si

Pivovarni Laško in Union bosta odpustili več kot dvesto ljudi
Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:56 02.februar 2016.

    Ta tretjina bo padla zdej na pleča države. Mi pa ni jasno če je kar tretjina delavcev odveč..kaj so potem ti delavci počeli prej? Če se jih tako kot Heineken pravi ne rabi.Zakaj država ne zna naredit reda ? ...prikaži več Zakaj mora biti vedno zasebnik en super strokovnjak? Treba je izvolt taprave politike da bo država imela podjetja optimalna tud ko je v rokah države. Pa sej to ni znanstvena fantastika no. Samo par nepristranskih strokovnjakov je treba postavt na vrh. A je to tko težko? Država še zmer samo dobičke privatizira dolgove pa nacionalizira. To ni normalno.

  • Pepe007 14:08 02.februar 2016.

    Bolje bi bilo, da ne bi prodali in so vsi zaposleni in lepo počakajo, da crknejo. Tako se to običajno dela pri nas. Ko crkne taka firma s 700 zaposlenimi, zraven potegne še dobavitelje in crknejo še odvisne firme, spet ...prikaži več cca 500 do 1000 zaposlenih.Zunaj pa obvladajo osnovnošolsko matematiko in vedo, da je prihodkov trenutno za 500 plač. 200 ljudi je preveč in PIKA.

  • boogin1 13:25 02.februar 2016.

    Nemogoče, da odpuščajo, ali ni konec krize v EU ? Javni sektor zaradi poovečanega BDP zahteva povišanje plač, PEKO v stečaj, UNION, LAŠKO,... odpuščajo, ovce pa ploskajo Cerarju.