Slovenija
1 ogledov

Pivovarni uspel reprogram posojila

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Hypo-Alpe-Adria bank in Pivovarna Laško sta dosegli načelni sporazum o reprogramu posojila v višini 58 milijonov evrov. Če pivovarni to ne bi uspelo, bi lastniki Dela postali Avstrijci.

V Pivovarni Laško pa so povedali, da so pogovori glede reprograma posojila v teku.

Pivovarna Laško je posojilo, ki ga je najela pri Hypo-Alpe-Adria banki, zavarovala z delnicami družbe Delo, prošnjo za podaljšanje posojila pa je poslala januarja letos. Če omenjena banka ne bi repogramirala posojila, bi potem lastniki Dela postali Avstrijci.

Posojilo Pivovarni Laško je prvič zapadlo v plačilo septembra lani, vendar se je upravi laške pivovarne s takratnim vodstvom Hypo banke uspelo dogovoriti za podaljšanje posojila.

Tokratno podaljšanje roka odplačila posojila mora Laščanom potrditi vodstvo banke na Dunaju, Pivovarna Laško pa naj bi za podaljšanje posojila ponudila tudi dodatna zavarovanja.

Spomnimo, da ima Pivovarna Laško do bank upnic skoraj 450 milijonov evrov dolga, od tega približno 340 milijonov evrov kratkoročnega. Že lani naj bi v odplačilo zapadlo 190 milijonov evrov kratkoročnih posojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.