Slovenija
29 ogledov

Plač CAA ni, lahko bi šlo za "nagajanje"

letalo Shutterstock
53 zaposlenih na Javni agenciji za civilno letalstvo RS danes ni prejelo plač. Kot je pojasnil direktor agencije, je vzrok "nagajanje konkretne osebe". Šlo naj bi za enega od sekretarjev na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

"Iz nam neznanih razlogov je danes prišel dan, ko zaposleni nismo prejeli plač, čeprav imamo v pogodbah o zaposlitvi jasno napisano, da je izplačilo plač najkasneje 5. v mesecu," so danes zapisali v anonimki podpisani zaposleni na Javni agenciji za civilno letalstvo RS (CAA). 

To je potrdil tudi direktor CAA Žiga Bruno Kotnik. "Ker je ministrstvo zahtevalo še dodatne stvari, ki so nam jih poslali včeraj ob štirih popoldne. Kot je meni znano, so ostalim agencijam to poslali že prejšnji teden, nam pa šele včeraj," pojasnjuje.

Je vzrok osebno maščevanje nad CAA?

"Gre za nagajanje konkretne osebe," še pravi Kotnik. Šlo naj bi za vodjo oddelka za letalstvo pri ministrstvu za infrastrukturo in prostor, ki je "skrbnik proračunske postavke CAA in pogodbe o financiranju CAA", navaja anonimka. Kotnik pravi, da "bi znalo kar držati, kar so navedli v anonimki", in sicer, da je oseba, navedena v anonimki, namensko ustavila izplačilo plač za mesec marec 2012.

V anonimki tudi trdijo, da naj bi šlo "za osebno maščevanje zaposlenim v CAA".

"Nisem pa tega preverjal, gre za moje mnenje," dodaja Kotnik.

Kot še pravi, si prizadeva, da plače bodo izplačane, a zagotoviti nam tega ni mogel. Zaradi bližajočih se praznikov naj bi plače sicer najprej izplačali 10. aprila.

Ministrstvo: če je direktor denar porabil negospodarno, je sam kriv

"Javna agencija za civilno letalstvo Republike Slovenije (CAA) je samostojen organ. Za izvrševanje načrtov je odgovoren direktor agencije. V kolikor je ravnal negospodarno in sredstva za plače porabil za druge nepotrebne namene; in v kolikor je število zaposlenih v slabega pol leta dni skoraj podvojil, potem je odgovoren za to, da je sredstev za plače zmanjkalo," pa so nam sporočili s pristojnega ministrstva.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor "je obveznosti do CAA kot tudi ostalih agencij izpolnilo danes z nakazilom pripadajočih sredstev - tako kot je to storilo tudi v preteklih mesecih," dodajajo.

Komentarjev 2
  • Alena 09:49 06.april 2012.

    kakšna katastrofa...to se v gospodarsrtvu dogaja vsak dan!!

  • zdrej 10:58 05.april 2012.

    pa saj to ni neki večji problem. Eni normalno dobimo 10. plačo.