Slovenija
13 ogledov

Plač ne bodo zvišali

(Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
V sindikatu Hita so napovedali, da bodo v petek izpeljali napovedano stavko, saj z upravo niso našli skupnega jezika o povišanju plač.
"Glede izplačila razlike v plači zaposlenim na igralnih avtomatih, blagajniškem poslovanju, varnosti, vzdrževanju igralniške opreme in v strokovnih službah dogovor še ni dosežen, tako da stavka v petek bo," je bil po včerajšnjih triurnih pogajanjih z upravo Hita jasen predsednik stavkovnega odbora Sindikata Vrba Primož Gulin.

Uprava Hita vztraja, da korekcij plač (znižanje variabilnih delov plač) ne bo odpravila, prav tako ne bo za deset odstotkov povišala plač vsem zaposlenim. Zato pa sta se obe strani strinjali z nadaljevanji pogajanj o panožni kolektivni pogodbi septembra in z uskladitvami izplačilnih list s panožno kolektivno pogodbo. V upravi sicer trdijo, da ob zaostrenih tržnih spremembah, ki (so) negativno vplivale na njeno poslovanje, vsem zaposlenim zagotavljajo najvišjo možno raven socialne varnosti. Za zvišanje realizacije so junija sprejeli dodatne promocijske in prodajne ukrepe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.