Slovenija
16 ogledov

Plača bo, odpravnina ne

Študentski poslanci so pogodbo z direktorjem Rokom Sotlarjem potrdili z 22 glaso Žurnal24 main
Šoul. Direktor bo imel 5.800 evrov bruto mesečne plače, so potrdili poslanci.

Študentski poslanci so včeraj potrdili novo pogodbo med Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (Šoul) in njenim direktorjem Rokom Sotlarjem. V pogodbi mesečna bruto plača ostaja 5.800 evrov, odpravnine, ki je v prvi pogodbi v določenem primeru znašala 140 tisoč evrov, pa v novi ni več.

Problematična odpravnina
Prav odpravnina je bila eden od glavnih razlogov za prvi študentski ne pogodbi na majski seji. “Ko sem neformalno govoril s poslanci, sem dobil takšen vtis,” je povedal Rok Hodej, predsednik študentskega zbora, in dodal, da so bila mnenja med poslanci različna. “Tudi višina plače je bila najbrž pri nekaterih problematična,” je dejal.

Po Sotlarjevem mnenju je bil vzrok premalo komunikacije med poslanci in predlagatelji. O odpravninah so se po njegovih besedah pogovarjali na sestanku po zavrnitvi, vendar so ji poslanci še vedno nasprotovali. “Zato smo predlagali novo rešitev, ki ima isto funkcijo zavarovanja direktorja pri poslovnih odločitvah,” je povedal.

Direktor ima zdaj v primeru nekrivdne razrešitve možnost opravljanja dela na drugem delovnem mestu v organizaciji, in sicer do konca mandata ali največ eno leto, če se takšna razrešitev zgodi v zadnjem letu mandata. Razen te točke drugih sprememb v novi pogodbi po besedah Hodeja in Sotlarja ni.

Še uradno o odhodu
Na seji so se študentski poslanci med drugim seznanili z odstopom predsednika Šoula Marka Hozjana. Predsednica senata organizacije bo zdaj razpisala kandidacijski postopek za novega predsednika ali predsednico, ki ga oziroma jo lahko predlaga najmanj pet poslancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.