Slovenija
336 ogledov

Plača bo višja kot v Sovi

Selan Suzana Kos
Sebastjan Selan. Z nekdanjo službo opravil, za novo se usposobil prek hobija.

"Morje in jadranje sta bila vedno moja hobija, zato mislim, da sem za funkcijo prvega moža Marine Portorož primeren," je 37-letni Sebastjan Selan odgovoril, ko smo ga vprašali po izkušnjah, zaradi katerih bo lahko uspešno vodil to obalno podjetje.

Direktorsko mesto Marine bo nekdanji šef obveščevalcev prevzel v drugi polovici maja; zdaj je prokurist.

 

Plača bo višja

Na vprašanje, kolikšno plačo bo imel, ni želel konkretno odgovoriti, dejal pa je, da je z njo zadovoljen in da bo višja, kot jo je imel v državni službi.

Spomnimo: mandat direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) je končal predčasno, vlada Janeza Janše ga je razrešila 10. februarja.

Notranja revizija je namreč odkrila nepravilnosti pri več kot 112 tisočakov vrednem opremljanju enega od stanovanj Sove sredi Ljubljane.

"Z nekdanjo službo sem opravil, ugotovitev revizije ne bom komentiral," je dejal Selan, sicer tudi lastnik manjšega motornega plovila, ki ga ima privezanega v eni od hrvaških marin.

V gospodarstvo

Novopečeni menedžer je leta 2002 na fakulteti za družbene vede zagovarjal magistrsko delo z naslovom Analiza vojaške moči in vloga vojaških operacij ZDA v svetu, v Sovi pa je bil zaposlen od leta 1999; bil je tudi vodja obveščevalnega centra v Kopru.

Večinski lastnik Marine so Terme Čatež, od Selana pa pričakujejo "okrepitev komunikacije z lokalno skupnostjo".

Marina Portorož je omenjena tudi v obtožnici v Balkanskem bojevniku, saj naj bi dva soobtožena iz garažnega boksa Marine odpeljala najmanj dva avtomobila, v katerih naj bi narkomafija hranila od dva do tri milijone evrov. Selan je dejal, da pri tej preiskavi ni sodeloval.

Komentarjev 2
  • suzana.kos 10:18 12.april 2012.

    še dobro, da ima ustrezne izkušnje za vodenje Marine... halo?!

  • tartufka2226 09:21 12.april 2012.

    no, če ima tudi on plovilo registrirano v cro,potem ga naši davki ne bodo usekali.Pa bo vreča še bolj prazna