Slovenija
21 ogledov

Plača jima je prenizka

Kolarjeva in Jarc nočeta delati za toliko, kot jima ponuja NS. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Vzajemna. Nadzorni svet bo v dveh tednih našel nova dva člana uprave, napoveduje Miklavčič.

Ali bo Vzajemna dvignila premije za zdravstveno zavarovanje in za koliko, bo znano v petek. Toliko časa so si nadzorniki družbe, ki so tudi na to temo sestankovali kakih šest ur, še vzeli, da proučijo, "ali se še da kaj postrgati", je povedal prvi nadzornik Mirko Miklavčič. Ni želel potrditi, da bi se premija lahko dvignila za okoli štiri odstotke, saj "o konkretnih odstotkih in številkah nismo govorili".

Nova uprava
Je pa Miklavčič potrdil, da bodo v 14 dneh našli nova dva člana uprave. Razlog: Milojka Kolar in Igor Jarc, ki sta bila imenovana pred meseci in sta medtem tudi že dobila licenco agencije za zavarovalni nadzor, nista pristala na ponujene plače. Trenutno sicer delata kot člana uprave, zaposlena in plačana pa sta kot svetovalca uprave. "Da najdemo dva nova člana uprave, ne potrebujemo novega razpisa," je postopek pojasnil Miklavčič.

Zanikal je, da naj bi zaradi obtožb o mobingu nadzorni svet govoril tudi o menjavi Dušana Kidriča. "To sploh prvič slišim. Zaposleni so izvajalci nalog uprave, in če ta zahteva, da to tudi delajo, to še ni mobing," pravi prvi nadzornik.

Levica posredno na Janšo
O enormnih zneskih, ki naj bi jih Vzajemna zapravljala za oglaševanje, pa se nadzorniki menda še niso izrekli. "Upravi hočemo samo pomagati, da izberejo drugo vrsto oglaševanja, če pri tej ni učinkov," pravi Miklavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.