Slovenija
21 ogledov

"Plača naj denarno kazen"

dr%C5%BEavni zbor, zasli%C5%A1anje, Franc Puk%C5%A1i%C4%8D Žurnal24 main
Poslanec SLS Franc Pukšič predlaga, naj preiskovalna komisija za visoke gradnje sodišče pozove, naj Zoranu Jankoviću izreče denarne sankcije zaradi odhoda z zaslišanja.

Po Pukšičevem prepričanju nedopusten odhod Zorana Jankoviča kot priče sredi postopka zaslišanja pred preiskovalno komisijo pomeni hkrati tudi grobo nespoštovanje zakonodajne veje oblasti in žalitev Državnega zbora RS, za kar bi bilo prav, da se ljubljanski župan tudi opraviči.

Poslanec ob tem opozarja, da navadni državljani na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom nimajo možnosti kar tako zapuščati zaslišanja sredi postopka in ob tem za svojo vrnitev na zaslišanje preiskovalnemu sodniku celo postavljati pogoj, naj mu preiskovalni sodnik vnaprej pove, kaj ga bo vprašal.

"Navadni državljani tega ekskluzivnega privilegija nimajo, v tej državi ima ta privilegij le Zoran Janković in peščica nekaterih, ki so že v aferi vrnitve bulmastifov lastniku v celoti izigrali zakone, še huje – celo sodili po neveljavnih zakonih in tako povsem poteptali pravno državo," še ugotavlja Pukšič.

Spomnimo, da je Janković zaslišanje zapustil, ko je razburjeni Franc Pukšič
(SLS) njegove odgovore označil za neresnične. "To preprosto ni res, kar se tukaj dogaja in kako arogantno se nekdo obnaša: reče, da je 62-odstotni delničar podjetja KLM, pa ne pozna direktorja? Še enkrat vas vprašam, ste se zmotili?" je bil glasen Pukšič, Janković pa je po kratkem posvetu s svojim odvetnikom Petrom Čeferinom zapustil dvorano.

Vrnil se je kmalu in pojasnil, da ga Pukšič napačno citira. Janković je namreč izjavil, da Klemna Šešoka ni nikoli videl – a Klemen Šešok ni direktor KLM, temveč njegov nadzornik. "Tole tu je burleska," je dejal Janković in dodal, da bi raje bil zaslišan na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.