Slovenija
32 ogledov

Plača zamuja, regresa ni

Viktor Lednik, direktor MTB, in Blaž Mlinarič sta prepričana, da bosta rešila po Žurnal24 main
MTB. Delavci že kličejo na sindikat. Mlinarič pomirja, da plače bodo.

“Na nas so se obrnili zaposleni gradbenega podjetja MTB, da ta mesec še niso prejeli plač. Še vedno pa čakajo na izplačilo regresa za letni dopust,” nam je pojasnila Breda Črnčec, sindikalistka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Podravje.

Prisilna poravnava
Lani ogromna izguba. Podjetje MTB, ki je od 6. aprila letos v prisilni poravnavi, je lansko leto zaključila z nekaj več kot devet milijoni evrov izgube.

“Naj razglasijo stečaj!”
Informacijo smo preverili pri Blažu Mlinariču, lastniku podjetja MTB, ki je pojasnil, da so zaposlene prek dopisa seznanili s tem, da bodo plače prejeli še v tem tednu in da se je pač zgodil zamik pri izplačilu. “Kar se pa regresa tiče, poslujemo po najboljših močeh, saj smo v prisilni poravnavi,” je bil še kratek Mlinarič. Črnčečeva pa še dodaja, da prisilna poravnava ni izgovor, da se delavcev ne plačuje, saj mora podjetje svoje obveznosti do delavcev izpolnjevati sproti. Dodaja še, da je “edina logika, da če ne morejo plačevati delavcem, razglasijo stečaj podjetja”.

Upravitelj: dobro jim gre
Podjetje MTB je imelo po podatkih, ki so javno dostopni, septembra 1,8 milijona evrov prihodkov, torej po načrtih. Kot je prepričan Milorad Vidović, upravitelj prisilne poravnave, kljub manjšim težavam zaradi recesije postopek dobro poteka. V poročilu je še napisal, da je podjetje pridobilo tudi nove posle, in sicer prenovo minoritske cerkve, ureditev avditorija v minoritskem samostanu, ureditev Trga Leona Štuklja in hotel Dobrava Zreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.