Slovenija
51 ogledov

Plačaj, prasec, tat, Bosanec

Žurnal24 main
Prijateljev odvetnik Jakin pripravlja pritožbo na sklep o priporu, ki naj bi jo vložil še danes. V sklepu podroben opis groženj poslanca – "plačala bo tvoja družina, na koncu pa še ti, prasec".

Sklep o priporu, pod katerega je podpisan preiskovalni sodnik Iztok Naglav, je sestavljen iz podrobnega opisa kaznivih dejanj, ki jih je osumljen poslanec Srečko Prijatelj, vse pa izhajajo – kot je že znano – iz terjane podkupnine za posle med Luko Koper, d. d., in Premik net, d. o. o.

 

Celoten sklep si oglejte tu.

Z grožnjami za denar je Prijatelj Marjana Mikuža izsiljeval od oktobra 2008 do 9. marca letos. V dokumentu sodišča je zapisano, da pri teh poslih "osumljenec ni imel nikakršne vloge in tudi z ničimer ni in ni mogel vplivati na posle, njegova vloga je bila le v tem, da je seznanil Roberta Časarja kot predsednika uprave Luka Koper, d. d., in Marjana Mikuža kot direktorja in edinega lastnika Premik net, d. o. o.".

 

Prasec, tat, Bosanec, najebali ste ga, kruto bo ...
Pri zahtevah za izplačilo je Prijatelj Mikužu grozil, da "bo njegova družina plačala za vse, kar mu je naredil, in da bo on gledal to trpljenje, na koncu pa bo prišel na vrsto tudi on, prasec". Pošiljal mu je številna sms-sporočila z vsebinami, kot so: "ne moreš se skriti na zemlji", "s tabo je konec, mrtev človek si", "poslovi se od družine, kmalu greš na dolg dopust", "vrni, kar je našega, otroke imaš in ženo, ki ne zna nič delati", "božič bo in novo leto, familijo imaš, vem, da se ti jebe zanje, kdo bo to hranil, če tebe ne bo", "uživaj še teh par dni, pekel te čaka, vas čaka, verjemi".

Prijateljev odvetnik Silvan Jakin je ob drugi uri popoldne za Žurnal24 povedal, da pritožbo na pripor še pripravljajo, da bo vložena tekom današnjega dne. Od takrat, ko bodo na sodišču pritožbo sprejeli, bo imel izvensodni senat 48 ur časa, da sprejme odločitev, ali Prijatelja zadržati v priporu ali ne. Jakin pravi, da sklep sodišča, češ da je pripor nujen, saj bi sicer Prijatelj lahko ponovil kazniva dejanja ali vplival na priče, ni utemeljen.

 

Pri teh grožnjah (objavljamo le del teh) pa ga je zmerjal, da je tat, Bosanec, bosansko kopile Dukič ... Poleg tega je zoper Mikuža uporabil tudi silo oziroma mu je grozil s silo; oktobra 2008 ga je v lokalu pred gosti sočasno udaril z obema rokama po obeh straneh obraza, ga poljubil na čelo in mu dejal, da tako dela mafija in da bo od tedaj naprej zanj samo še pekel.

Novembra lani je Prijatelj k Mikužu prišel z orožjem, mu ga kazal in repetiral oziroma pripravljal na strel avtomatsko pištolo ter v njegovi prisotnosti vstavil naboje. Mikuž mu je takrat vendarle izročil 50 tisoč evrov (trdi, da mu je skupno izročil 400 tisoč evrov).

Prijatelj je grožnje stopnjeval in zahteval še dodatnih 323 tisoč evrov; na dan mu je poslal tudi do 30 sms-sporočil, vse na isto temo: "plačaj, preden bo prepozno, kruto bo", "svinja lopovska, naš denar hočemo sedaj takoj, vrni naše, ni poti nazaj, najebali ste ga ..."

Drugi del predloga za preiskavo se nanaša na posedovanje orožja doma, sklep o priporu pa temelji – kot je že znano – na nevarnosti ponovitve dogodka in vplivanja na priče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.