Slovenija
2 ogledov

Plačajte več za manj programov

Za socialno ogrožene je že kupljenih okoli štiri tisoč digitalnih sprejemnikov. Žurnal24 main
Na Siolu bodo poleg cen spremenili tudi vsebino paketov. Priljubljeni HBO, ki je bil zdaj na voljo v paketu za 39 evrov, bo izginil, razen če se boste odločili za paket, vreden 45 evrov, po novem letu pa celo 50.

Še tri tedne časa imate, da preverite, kaj se bo po 1. juliju zgodilo z vašim paketom oziroma ali ga boste morali spremeniti. Pri tem morate biti pozorni ne le na ceno, ampak tudi na to, katere programe dobite za vaš denar.

Osnovni paket
Čeprav se na prvi pogled cena osnovnega paketa ne bo spremenila, pa bo po novem v ceni 30 evrov zajetih le 40 programov, zdaj jih je bistveno več, in sicer 56.

Polni programski paket
Večja cenovna in programska sprememba čaka predvsem naročnike, ki jim le osnovni paket ne ponuja dovolj možnosti. Če ste imeli do zdaj trio s polnim programskim paketom za 39 evrov in 125 programi, se boste morali odločiti med tremi možnostmi. Mega paket bo stal 42 evrov, vendar bo imel 117 programov. Med drugimi bo manjkal tudi HBO. Tega boste lahko dokupili, a se cena takoj povzpne na 45 evrov, po novem letu pa na 50. Tudi nekatere programe za odrasle boste morali dokupiti, kar v končni fazi znese namesto dosedanjih 39 evrov kar 49 evrov, po prvem januarju pa 54.

Še en strošek
Še globje v denarnico pa bodo morali poseči lastniki starih komunikatorjev Amino, ki pa jih menda ni veliko. Čeprav bodo po prvem juliju še delovali, na Siolu opozarjajo, da jih je treba čim prej zamenjati za novega Sagem zaradi nemotenega delovanja. Če bodo uporabniki starih komunikatorjev pristali, da se za dve leti obvežejo ostati pri Siolu, ga bodo dobili za en evro, sicer je njegova cena 139 evrov.

Vezani naročniki
Ravno položaj vezanih naročnikov pa zanima tudi Zvezo potrošnikov Slovenije. Siol je denimo v zadnjih mesecih ponujal ugoden nakup LCD-jev, če se je kupec zavezal, da bo dve leti njihov naročnik. Koliko bo te naročnike stalo, če zaradi novih cen ugotovijo, da bi bilo bolje oditi drugam in razdreti pogodbo, je vprašanje, ki ga je na Siol naslovila zveza potrošnikov, a na odgovor še čaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.