Slovenija
362 ogledov

Plačal bo zaradi plačil

Hozjan je kot razlog za odstop z mesta predsednika Šoula navedel bistvene razlik Žurnal24 main
Šoul. Honorarje, zaradi katerih bo z 900 evri kaznovan Marko Hozjan, bodo vrnili organizaciji.

Ljubljana. Predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) v odstopu Marko Hozjan bo moral plačati kazen v višini dobrih 900 evrov, je včeraj odločil senat organizacije. V njegovi odsotnosti so obravnavali tri obtožnice, ki so ga bremenile, da je Šoul zaradi “fiktivnih” študentskih napotnic (nakazila so šla prek napotnic oseb, ki dela niso opravile) oškodoval za 1.480 evrov. Hozjan ima še vedno možnost pritožbe na razsodišče, vendar tega po naših neuradnih informacijah ne bo izkoristil.

Honorarje bodo vrnili
“V svojem mandatu nikoli nisem odredil študentskega honorarja za delo, ki ne bi bilo opravljeno. Napako sem storil v načinu odrejanja teh honorarjev, za kar v celoti prevzemam odgovornost,” je po seji prek tiskovne predstavnice Šoula Zale Praprotnik sporočil Hozjan. Dodal je, da organizacija ne bo oškodovana, ker so osebe, ki so prejele honorarje, v skladu z dogovorom te že vrnile oziroma bodo to storile v najkrajšem možnem času.

O odstopu prihodnji teden
Dan pred obravnavo na seji senata je Hozjan sicer podal odstopno izjavo. Z njegovim odstopom se bo študentski zbor predvidoma seznanil prihodnji teden, takrat pa bo predsednica senata Šoula razpisala kandidacijski postopek za novega predsednika organizacije. Seja, na kateri bodo volili novega funkcionarja, bo morala biti izvedena najpozneje v desetih dneh od seznanitve študentskih poslancev.

Novega kandidata z ministri lahko predlaga pet poslancev, je povedala Praprotnikova in dodala, da bodo Hozjan in aktualno predsedstvo tekoče posle opravljali do izvolitve novega predsednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.