Slovenija
94 ogledov

Plačal dolg, ki "ne obstaja"

Obtoženi Hartman je na včerajšnji glavni obravnavi udeležbo v pretepu zanikal, K Andraž Sodja
Sojenje. Žemlja umaknil pregon in obtožencu Hartmanu plačal 12.500 evrov.

Kranj. Na sodišču se je včeraj začelo sojenje Andreju Hartmanu, poznanemu iz gorenjske heroinske naveze. Hartmanu, ki je bil po prestani polovici 14-letne zaporne kazni na pogojnem odpustu, in Mihi Koselju obtožnica očita izsiljevanje in povzročitev poškodbe. Obtoženca naj bi aprila od Igorja Žemlje, lastnika gostinskega lokala v Lescah, terjala denar ter ga s pestmi in grožnjami prisilila, da jima je obljubil plačilo 15 tisoč evrov dolga, ki sicer naj ne bi obstajal.

Hartman je nasilje proti Žemlji zanikal, Koselj pa je dejal, da ga je udaril iz afekta, ker se je zaničevalno in arogantno obnašal. Žemlja trdi, da ga je udaril najmanj desetkrat, pri tem pa mu poškodoval bobnič in obraz.

Zahteva izpise klicev
Sodišče je presenetil Žemlja, ki je Hartmanovemu očetu nakazal 12.500 evrov in podpisal potrdilo, da so s tem poravnane vse obveznosti, s čimer je posredno priznal dolg. “Hočem samo mir, zato sem po dogovoru s Hartmanovim bratom Matjažem njegovemu očetu Jožetu nakazal denar, umikam pa tudi pregon zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb,” je povedal Žemlja, ki dolg še vedno zanika.
Tožilka Irena Kuzma je prepričana, da se Žemlja za plačilo ni odločil le zaradi miru, zato je zahtevala izpise njegovih telefonskih klicev, da bi lahko ugotovili, ali mu kdo grozi. Odvetnika sta na podlagi plačila in priznanja dolga s strani oškodovanca predlagala odpravo pripora za oba osumljenca, kar pa je sodnica zavrnila.

50 tisoč mark
Zakopano. Dolg Žemlje naj bi izviral iz 50 tisoč nekdanjih nemških mark, ki jih je Hartmanov oče dal Žemlji, da bi jih zaradi hude uničenosti (denar naj bi bil zakopan v hlevu, zlepljen in smrdeč po gnoju) zamenjal, vendar jih niso hoteli v celoti zamenjati niti v nemški centralni banki.

Komentarjev 1
  • Specialc 20:33 06.julij 2011.

    LP, ker se v Kranju na sodišču po naročilu SKP PU Kranj, dogajajo svinjarije z Lindav Boštjanom na čelu in njegovim osebnim interesom, mislim da ga. Katarina Kresal spi, saj je Lindav Boštjan eden najbolj pokvarjenih kriminalistov, kljub večjem številu ...prikaži večlu prijav zoper njega na GPU Ljubljana in NPU Ljubljana, Lindav še vedno uporablja svoje podle metode, nakar se končno izkaže da so ljudje z končanim sojenjem dobili oprostilno sodbo, a kazenski postopek je vodil kdo drug kot Lindav Boštjan, Halo Katarina Kresal mal se zbudi kaj ti v Kranju delajo, saj Lindav misli da je PP Kranj njegova osebna last in iskorišča svoj položaj.....očitno bo potrebno vse skupaj objaviti še bolj podrobno kaj Lindav govori svojim kriminalistom na njegovih sestankih, mislimo da je čas da se opravi kakšen konkreten nadzor. Spoštovana ga.Katarina Kresal dobro jutro.......