Slovenija
62 ogledov

Plačal, ženo pa v zapor

Po policistih bodo prekoračitve hitrosti kaznovali tudi mestni redarji. (Foto: B Žurnal24 main
Redarstvo. Ker evidenco vodijo ročno, ženi zagrozili z zaporom, čeprav je mož parkirno kazen plačal.

Zakonca z Vrhnike je tamkajšnje okrajno sodišče pred dnevi obvestilo, da bo žena kmalu morala za 30 dni v uklonilni zapor. Za rešetkami pa naj bi odslužila 40 evrov domnevno neplačane parkirne kazni. Novembra si jo je z nepravilnim parkiranjem njenega vozila v Ljubljani prislužil njen mož.

Plačal na sedežu redarstva
Globo mestnih redarjev pa je že šest dni po prekršku poravnal. “Plačal sem na okencu mestnega redarstva in prejel potrdilo, na katerem je 12-mestna številka prekrška,” pojasnjuje Vrhničan. Kljub temu so mestni redarji njegovo ženo uvrstili med neplačnike in sodišču predlagali, naj zanjo odredi zapor.

Dokazati mora kršitelj
Vedno obstaja možnost, da se zgodi napaka. Po najboljših močeh se trudimo, da je teh čim manj,” vodja redarjev Andrej Orač dopušča možnost, da se na seznamu neplačnikov nehote znajdejo tudi plačniki kazni.

Na vprašanje, kako redarji sodišču sploh dokažejo neplačane kazni, pa Orač odgovarja: “Prekrškovnemu organu ni treba dokazovati ničesar. Dokaze, da je plačal globo, mora kršitelj predložiti sam.”

Sodišče: Potrdilo premalo
Dokaze je sodišču predložil tudi kaznovani Vrhničan. “Sodišče mi ni verjelo, da imam pristno potrdilo plačila konkretnega prekrška, češ da ni jasno, katera kazen je plačana. Šele ko sem plačilo dokazal tudi redarjem, so sodišče pozvali, naj umakne odreditev zapora za ženo,” sklene sogovornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.