Slovenija
21 ogledov

Plačali manj kot polovico

Za koliko se bo zavlekla gradnja prvega od stolpičev v kampusu Livade, na UP še Žurnal24 main
Kampus Livade. Za koliko se bo zavlekla gradnja centra, na UP ne vedo.
Računamo, da bo projektna dokumentacija za drugo stavbo in zgradbo študentskega doma izdelana v kakšnih dveh mesecih.
Rado Bohinc

Cela vrsta dejavnosti je usmerjena v to, da bi bili roki čim manj podaljšani in da ne bi nastajali dodatni stroški,” je dejal Rado Bohinc, rektor Univerze na Primorskem (UP).

Kot smo poročali včeraj, je UP zaradi prekinitve del pri gradnji centra mediteranskih kultur v univerzitetnem kampusu Livade v Izoli odpovedala pogodbo Gradbenemu podjetju Grosuplje (GPG).

Vnovični razpis
Kot je zatrdil Bohinc, so imeli v zadnjem mesecu intenzivne razgovore s podizvajalci, da bi tisti, ki so dela začeli, ta tudi dokončali. To so sprva želeli urediti s tripartitnimi pogodbami, a od pristojnih ministrstev niso dobili soglasja. “Moramo spoštovati slovenske predpise o javnem naročanju, ki pravijo, da lahko brez javnega razpisa nadaljujemo le s tistimi izvajalci del, katerih delo je nujno, da se odvrne škoda. Za določeno vrsto del pa bomo morali razpis ponoviti,” je dodal. Od 4,6 milijona evrov vrednosti objekta je bilo do zdaj izvedenih in plačanih za 1,6 milijona evrov del. UP je že začela postopek unovčenja bančne garancije v vrednosti 460 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.