Slovenija
31310 ogledov

"Plačaš 60 evrov, potem pa moraš gledati oglase"

slovenija 09.09.2010 televizija, digitalni sprejemnik, prehod na digitalni signa
1/2
Boštjan Tacol
Na spletu so se nekateri uporabniki družbenih omrežij v preteklih dneh čudili nad tem, da je Telekom Slovenije na svoji, sicer plačljivi platformi NEO uvedel predvajanje oglasov ob ogledu vsebine za nazaj.

Za pojasnila smo se obrnili na Telekom Slovenije, kjer so nam odgovorili, da je ciljano oglaševanje v tržni uporabi pri ogledu nazaj že od septembra lani. A očitno se vse bolj intenzivno uporablja od letošnje pomladi, saj nas je kar nekaj uporabnikov opozorilo na novost, ki je pred tem na platformi NEO niso bili vajeni. 

"Za to smo se odločili na podlagi globalnih trendov, saj je tovrstno oglaševanje vse bolj razširjeno, pa tudi priljubljeno pri oglaševalcih, saj lahko, podobno kot pri spletnem oglaševanju, nagovarjajo pravo ciljno skupino," so nam pojasnili v podjetju Telekom Slovenije, d. d. "S tem pa tudi televizijski ekosistem oglaševalcem ponuja napredne oblike oglasov in še bolj učinkovit nagovor potrošnikov," so še dodali. 

Obenem so nam potrdili, da se ciljani oglasi prikazujejo tako pri spremljanju TV-programov (na televizorju) kot na mobilnih napravah in ogledu prek spleta, torej na vseh platformah, na katerih deluje NEO. Mnogi se zdaj sprašujejo, ali bodo pri Telekomu po vzoru YouTuba uvedli naročnino "premium", kjer bi se uporabniku bilo mogoče izogniti tovrstnim oglasom. Je pa res, da je osnovni YouTube brezplačen, medtem ko najcenejši paket NEO A stane 45 evrov na mesec, paketa B in C pa staneta 54 oziroma 58 evrov. "O uvedbi plačila, s katerim bi gledalci umaknili oglase, za zdaj ne razmišljamo. Skrbimo namreč, da je oglaševanje zgolj občasno in neagresivno, dosti manj kot na kakšnih drugih spletnih platformah. Poleg tega lahko oglase gledalci tudi preskočijo, če jih ne zanimajo. Seveda sistem to zazna in optimizira, katere oglase gledalcu prikaže, saj je cilj, da se gledalcem prikažejo predvsem zanje zanimivi oglasi," so še sporočili iz Telekoma. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • slopubec 21:51 27.junij 2023.

    Ne gledam oglasov

  • Igxigx 10:21 27.junij 2023.

    Najlepsa stvar pri ogledu za nazaj je ta, da reklame zvrtiš naprej. V primerjavi s tekočim ogledom prišparas kup enga cajta

  • darefoks 19:10 26.junij 2023.

    mam blokado reklam zato j.....e se nič ne boste dobili od mene