Slovenija
33 ogledov

Plačati bo morala 120 tisoč

hi%C5%A1a Simona Dimic Žurnal24 main
Simona Dimic in Roman Horvat bosta morala plačati gradbena dela za obnovo hiše v Murglah.

Nekdanja vodja kabineta v času vlade Boruta Pahorja Simona Dimic in njen partner Roman Horvat bosta morala po poročanju POP TV plačati račun za gradbena dela za obnovo njune hiše v Murglah. Stečajni upravitelj Vegrada Bojan Klenovšek bo Horvatu prihodnji mesec izstavil račun za najmanj 120.000 evrov del, ki jih je opravil Vegrad.

Roman Horvat se je leta 2009 s pogodbo zavezal, da bo plačal gradbena in obrtniška dela ter rekonstrukcijo vrstne hiše v Murglah, ki sta jo s Simono Dimic v celoti prenovila. Dela so opravljali Vegradovi delavci, ki so delali tudi na Celovških dvorih, računa pa nikoli ni bilo, je še poročal POP TV. Vegrad-AM je kasneje končal v stečaju.

Ker Vegrad Horvatu ni izstavil računa, so se tako direktorica Vegrada Hilda Tovšak in Matej Košič iz Vegrad-AM kot tudi Roman Horvat znašli v kazenskem postopku, ker naj bi oškodovali podjetje, Dimičevi in partnerju pa omogočili premoženjsko korist.

Plačilo računa bi bilo sicer dobrodošlo tudi za stečajno maso Vegrada-AM, kjer se je doslej nabralo le nekaj milijonov evrov iz prodaje stanovanj v Celovških dvorih. Stečajni upravitelj Klenovšek trenutno prodaja še 266 stanovanj in računa, da bi lahko skupaj iztržil okoli 35 milijonov, terjatev pa je za kar 113 milijonov evrov, še poroča omenjena televizija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.