Slovenija
11 ogledov

Plačati še 23 milijonov

Ta račun so v petek objavile Finance. Grep je MOL za dvorano zaračunal 61,5 mili Žurnal24 main
Stožice. Grep je MOL izstavil računa za 97 milijonov evrov.

Grep, ki je gradil Športni center Stožice, je Mestni občini Ljubljana (MOL) res izstavil računa za 97 milijonov evrov brez DDV – enega za stadion za 35,5 milijona evrov, drugega za dvorano in drugo infrastrukturo za 61,5 milijona –, vendar to ne pomeni nove podražitve projekta, zatrjujejo na MOL. Občina bo za projekt Stožice morala plačati skupno 39 milijonov evrov, 16 milijonov je že, 23 milijonov pa bo v tem in naslednjem letu.

Pobot za 81 milijonov
Ker je Grep MOL izdal računa za 97 milijonov evrov, MOL pa Grepu za 81 milijonov, sta izvedla pobot. “Pobot v višini 81 milijonov evrov je potreben za vpis poslovnega dogodka v računovodske listine MOL in Grepa,” pojasnjuje Marko Kolenc, načelnik občinskega oddelka za šport.

MOL je razliko med 97 milijoni in 81 milijoni evrov plačala lani, od tega je 9,4 milijona dobila na razpisu ministrstva za šolstvo in šport, 6,6 milijona evrov pa iz mestnega proračuna.

Vrednost celotnega projekta je sicer 120 milijonov evrov, kar pomeni, da se je podražil za skoraj 50 odstotkov. V pogodbi o javno-zasebnem partnerstvu je bila namreč vrednost projekta 81 milijonov evrov. Razlika je nastala, ker je občina naročila dodatna dela in ker je Grep povišal stroške gradnje. Od 39 milijonov, kolikor jih bo morala doplačati MOL, bo iz mestnega proračuna šlo 23 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.