Slovenija
132 ogledov

Plače nad povprečjem

“V strunjansko plažo, ki jo upravljamo 40 let, smo zadnji dve leti investirali 3 Žurnal24 main
Terme Krka. Zasedenost in plače močno nad slovenskim povprečjem.
Krkini načrti.
Optimizem. Krka, ki je od lani edina lastnica Talasa Strunjan, bo po besedah njenega prvega moža Jožeta Colariča v farmacevtsko-kemijsko dejavnost letos na ravni skupine investirala 176 milijonov evrov, predvsem v Sloveniji, pa tudi v Nemčiji, Poljski, Hrvaški in Ruski federaciji. “Naš načrt je doseči milijardo evrov prodaje ob primernem dobičku, kar bo zagotavljalo nadaljnjo rast,” je dodal Colarič. Letos bo skupina za pet odstotkov povečala število zaposlenih.

V Krkinem Talasu Strunjan – včeraj so v petih mesecih obnovljeni objekt odprli tudi uradno – je 150 zaposlenih. “Naše plače so za petino višje od povprečnih prejemkov v turistično-gostinski dejavnosti; povprečna neto plača znaša 956 evrov,” je na naše vprašanje, ali se gospodarska kriza pozna tudi v denarnicah njihovih zaposlenih, odgovoril Jože Berus, direktor Term Krka. Strunjanski Talaso je sicer ena od njihovih petih poslovnih enot.

Rezultati so dobri. Naša zasedenost je v povprečju 85-odstotna, kar je za 24 odstotnih točk bolje od povprečne zasedenosti slovenskih zdravilišč,” je poudaril prvi mož Talasa Miran Gaspari. Večina gostov je Slovencev, iz tujine pa je v povprečju vsak peti gost; spomnimo, med njimi je bil pred leti tudi znani italijanski voditelj Pippo Baudo.

87 evrov stane polpenzion v novih nadstandardnih sobah.

 

Tudi okoljsko naravnani
Krka je v prenovo svojih objektov v Strunjanu investirala sedem milijonov evrov, kar je letošnja največja naložba v turizem na Obali. Prenova je prinesla dodatnih 340 kvadratnih metrov površin; za zdravstveno dejavnost in diagnostični center s specialističnimi ambulantami je tako po novem namenjenih 1.580 kvadratnih metrov. Med drugim so namestili 190 kolektorjev, s katerimi bodo lahko na sončen dan proizvedli toliko energije, kot je da 120 litrov kurilnega olja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.