Slovenija
22 ogledov

Plače naj bi prejeli prihodnji teden

slovenija 06.01.11, dom starejsih obcanov Siska, dom za ostarele, dom, upokojenc Anže Petkovšek
Zaposleni v Domu starejših Prebod, ki stavkajo že od sredine prejšnjega tedna, naj bi majske plače prejeli ta teden oziroma v petek.

Direktor doma Ivan Kovač je danes povedal, da vse finančne zadeve urejajo z eno izmed bank, ki jim je prisluhnila. Upa tudi, da bodo 10. julija izplačali zaostale tri regrese.

Glede morebitne priključitve Domu starejših v Trbovljah je Kovač pojasnil, da bodo pogodbo o priključitvi najbrž sklenili, ko bodo poplačali vse prispevke zaposlenim oz. se rešili dolgov. Zaposleni v preboldskem domu, ki nima državne koncesije za opravljanje dejavnosti, zato se sooča s številnimi težavami v poslovanju, so na današnji novinarski konferenci napovedali zaostritev stavke, če njihove stavkovne zahteve ne bodo uresničene.

Zahtevajo redna izplačila tudi v prihodnje

Poleg takojšnjega izplačila zaostalih majskih plač stavkajoči zahtevajo še zagotovitev rednih plač v prihodnje in redno plačevanje vseh prispevkov za socialno varnost. Prav tako zahtevajo izplačilo regresa za zadnja tri leta, omogočanje koriščenja lanskega in letošnjega dopusta, zagotavljanje predpisanega počitka in pogojev za strokovno neoporečno delo s potrebnim številom kvalificiranih kadrov.

Stavka bi lahko potekala v nedogled

Če bi stavka potekala z normalnim delovnim ritmom, bi se zavlekla v nedogled, pravi predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Zvonko Vukadinovič. Zato zaposleni v domu opravljajo le nujne zadeve in se trudijo, da posledice stavke ne čutijo oskrbovanci doma, ki sicer stavko podpirajo in so zadovoljni z domsko oskrbo.

Po oceni Vukadinoviča bi združitev s trboveljskim domom, ki ima koncesijo, prinesla cenejšo oskrbo, delavci v domu pa bi pridobili status javnih uslužbencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.