Slovenija
42 ogledov

Plače OZS do 40 odstotkov navzdol

denarnica z evri Shutterstock
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), ki po odpovedi generalnega sekretarja Pavla Sedovnika išče novega kandidata za to mesto, bo po novem zaposlenim znižala plače od 20 do 40 odstotkov, je danes zagotovil predsednik upravnega odbora Janez Kaker.

Pavel Sedovnik je po besedah Janeza Kakerja dal odpoved 26. decembra lani, dan pred javno objavo njegove plače, ki naj bi po podatkih Dnevnika samo marca lani znašala 17 tisoč evrov.

Kaker je dejal, da Sedovnik nepreklicno odhaja v pokoj, z njim pa naj bi se dogovorili tudi za ugodno odpravnino. Sedovnik naj bi se odpovedal 55 tisoč evrom odpravnine; ta naj bi po novem dogovoru znašala tri njegove zadnje plače, ki po novem znaša okoli pet tisoč evrov bruto, kar predstavlja 40-odstotno znižanje.

Sedovnik ostaja na zbornici do imenovanja novega generalnega sekretarja, ki ga bo tudi uvajal v delo. Kandidat za mesto generalnega sekretarja naj bi bil predlagan predvidoma do 29. januarja.

V zadnjem obdobju se pojavlja tudi več vprašanj o Sedovnikovi izobrazbi, o kateri pa vodstvo OZS na današnji konferenci v Ljubljani ni znalo odgovoriti.

73 ukinili stimulacije

V OZS je po Kakerjevih besedah trenutno še 73 zaposlenih, ki so jim ukinili vse stimulacije. Predlog o nižanju plač za do 40 odstotkov pa bo obravnavan 15. januarja, ko bo o tem odločal upravni odbor. Odločitev bo ta dan sprejeta tudi o novi reorganizaciji in sistematizaciji delovnih mest na OZS.

"V sistemu poskušamo privarčevati čim več. Odločili smo se, da bomo rigorozni in da sistem napravimo vitek," pa je poudaril predsednik zbornice Alojz Kovšca.

Trenutno je zadržano tudi izplačilo odpravnine Dušanu Krajniku v višini 79 tisoč evrov. "Naredili bomo vse, da bi bil dosežen ustrezen dogovor za vse strani," je dejal Kaker. Omenjeno odpravnino bi morali sicer izplačati že konec lanskega leta.

Komentarjev 3
  • Jose Bulgaras 20:35 02.oktober 2013.

    mafija OZS kaj zdaj ste padli na realna tla?? smrdi

  • Sia 13:44 08.januar 2013.

    LOPOVI in POKVARJENCI!!!Do sedaj mirno pobirali OBVEZNO članarino, ki ni bila nič nizka! Sedaj, ko jim želi vlada članarino spremenit v prostovoljno pa se grejo reorganizacije, nižanja plač in nevem kaj vse! Ob tem so celo izvedli referendum ali ...prikaži več so člani za prostovoljno ali obvezno članstvo OZS in so bili seveda za prostovoljno - izid referenduma mirno ignorirajo!!! Teče voda v grlo? A ne prej ko ste se "funkcionarji" preseravali z denarjem obvezne članarine!

  • dragec 13:00 08.januar 2013.

    To je stvar naših pridnih in poštenih obrtnikov!!!