Slovenija
25 ogledov

Plače samo na papirju

Čater se bo že v petek sestal s stečajnim upraviteljem Gradisa Golobom. (Foto: G Žurnal24 main
Gradis. Javljajo se delavci, ki so prejeli izplačilne liste, ne pa tudi plač.

“Do danes so se pri nas oglasili že trije nekdanji delavci Gradisa. Trije zaradi plač, ki naj bi jim bile izplačane, za kar so dobili tudi izplačilne liste, dejansko pa denarja niso prejeli; dva zaradi jubilejne nagrade, ki so bile prav tako prikazane in ne izplačane; dva pa zaradi odpravnine. Februarja je bila namreč dvema zaposlenima izdana odločba o odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, za kar jim je pripadala odpravnina v višini 2.700 evrov. Ta znesek je na plačilni listi tudi naveden, a nikoli ni bil izplačan,” pojasnjuje Srečko Čater, sekretar celjske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Ne izključujejo ovadb

Prijavljajo terjatve
Rok. Od 29. marca teče trimesečni rok, v katerem imajo upniki čas, da prijavijo vse svoje terjatve do Gradisa, o katerih bo nato odločal stečajni upravitelj. Gradis, ki ga je Lidija Žagar vodila devet let, se je znašel v finančnih težavah predvsem zaradi projektov v Komendi in Planetu Tuš v Kranju; imel naj bi za 61 milijonov evrov dolga.

Kot pojasnjuje Čater, bodo za vse, ki imajo na plačilnih listah napisano, da so plače prejeli, a jih niso, zahtevali pisna potrdila Gradisa, da gre za nerealizirano terjatev, ki jo bodo lahko prijavili v stečajno maso, če pa bodo delavci zaradi tega morali tudi plačati dohodnino, jim bodo svetovali, naj temu ugovarjajo. “Če teh potrdil ljudje ne bodo dobili, bomo ustrezno ukrepali,” dodaja Čater, pri čemer ne izključuje novih ovadb zoper nekdanjo predsednico uprave Gradisa Lidijo Žagar.

Z vprašanji glede izplačil smo se po elektronski pošti obrnili tudi na Žagarjevo, a odgovora do zaključka redakcije nismo dobili. Stečajni upravitelj Janez Golob pa nam je pojasnila obljubil za danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.